Re: daň.zvýhodnění-různá trvalá bydliště
Nastoupil včera,tj. 5.10.2011, takže mám napsat, že počínaje 5.10. neplatňuje daň.zvýhodnění, nebo je v tomto případě důležitější první den v měsíci, tudíž, že neuplatňuje daň.zvýh. od 1.10.? Trošku v tom plavu, takže díky moc za každou radu.
Nemusíte psát, od kdy neuplatňuje, prostě neuplatňuje. A dnešní datum. Od kdy byste psala, kdyby byla změna, kdyby třeba do té doby uplatňovala.
Právě s ohledem na toto jsem se ptala na datum, protože (ne konkrétně v tomto případě) kdyby pak někdy v budoucnu někdo nastoupil v půlce měsíce, jak bych zjistila, že v daném měsíci uplatnil daňové zvýhodnění druhý z partnerů. Ale to už asi není můj problém. Promiňte, jsem tak trochu natvrdlá.
Ono i v tomto případě je důležité datum, protože kdyby uplatňovala do 4.10., potom on může uplatňvoat až od listopadu.
A pokud požádá zam-ec o RZD a bude chtět děti uplatňovat třeba za celý rok, pak stejně bude ona muset doložit, že neuplatňovala od 1.1. (pokud je to pravda). Takže, pokud ona nyní napíše, že neuplatňuje v r. 2011 (nebo od 1.1.2011), pak to máte již platné i pro RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
6. 10. 2011 8:03
Nastoupil k nám zaměstnanec, který chce uplatnit daň.zvýhodnění na syna, ale má jiné trvalé bydliště než jeho partnerka. Společnou domácnost spolu sdílí. Prosím poraďte jak by mělo vypadat prohlášení partnerky,která je teď na mateřské a zaměstnavatele nemá (před mateřskou byla na ÚP).