Re: Částečná invalidita
Já si nechávám potvrdit od ČSSZ Praha , Křížová, že uvedený pracovník stále je a pobírá ID. Musí si to sám podepsat a přijde to na jeho domácí adresu, pak Vám to přivede. A jinak , divím se, že nemá aktuální doklad od 1.1.2011, protože všem, co na to měli nárok přišlo potvrzení o novém zařazení do invalidního stupně.
moc děkuji. a na VZP ho hlásím kodem P? a musí to být ve Prac.sml. že pobírá ID?
V pracovní smlouvě jsou údaje, které si spolu sjednáváte, případně informace zaměstnavatele, které je povinen zaměstnanci dát. Pracovní smlouva nemá nic společného s jeho ID. To Vám jen oznámí, přinese příslušné doklady, vyplní v daňovém prohlášení.
Na ZP hlásíte kódem P a D.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
6. 10. 2011 11:02
Dobrý den, chceme přijmou zaměstnace s částečnou invaliditou,přinesl mi pracovní rekomandaci z roku 2004, vím že teď už částečná invalidita není, že je 1. a 2. stupeň. Chtěla jsem se zeptat co mi má zaměstnanec doložit, potřebuji ho přihlásit na VZP a OSSZ už jako ČID,ale nemám k tomu nic, jen tu rekomandaci. a uvádím to do smlouvy?