Re: doklad o výši měs.příjmů
nevím jaký doklad měsíčních příjmů máte na mysli
pokud potvrzení pro sociální dávky (např. přídavky na děti), tak ho vyplňte
ale stejně nemáte jistotu, že tam toto potvrzení předá (ani to zjišťovat nesmíte)
zákony jsou takové jaké jsou, asi tento binec nikomu ze zákonodárců nevadí
Pokud máte čestné prohlášení, že matka dítěte daňové zvýhodnění neuplatňuje a máte kopii rodného listu dítěte, kde je uveden otec dítěte, tak máte vše v pořádku. A tím, že zaměstnanec dítě uvedl do prohlášení, nese odpovědnost on. O více se starat nemusíte.
Určitě je lepší, když si vyplňují sami, oni si pak aspoň trošku pamatují, že vyplňovali "ten růžovej papír".Je lepší jim ukázat, co kde mají vyplnit a vysvětlit proč. Ale z hlediska kontroly je jedno, zda vyplňujete vy a oni jenom podepíší nebo zda celé vyplnili oni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 10. 2011 7:06
máme zaměstnance, který uplatnuje dan.zvýhodnění na dítě,které je jeho, ženatý není, žije ve společné domácnosti s přítelkyní, ona mi napsala čestné prohlášení že neuplatnuje. jak mám poznat že není nakonec samoživitelka? zaměstnanec po mě chce vypsat doklad o výši měsíčních příjmů, je to důkaz že ona není samoživitelka? omlouvám se ,ale nerada bych udělala něco špatně, řeším to poprvé.