Účtování platebních karet

• (neregistrovaný)

10. 10. 2011 11:59

Dobrý den jsme s.r.o., prodej na pl. karty účtujeme jako prodej na fakturu, podle provedených transakcí, to je správně, prodejů na karty přibývá a chci v průběhu roku změnit účtování, jednou položkou za celý měsíc. Narazil jsem u paní účetní-důvod - prý zákon nedovoluje během účetního období měnit účtování. Nevím, kde je pravda, já pouze změním 300 transakcí na jednu položku a je to doloženo účtováním banky. Chtěl jsem si to pouze zjednodušit abych nemusel tisknout 300 ks faktur a 300-krát odepisovat banku a poplatky.
    Karty bych zahrnul do tržeb v hotovosti a účtoval celou částku na 604 a druhým řádkem odečetl karty na 261. Až bych odepisoval banku prodej na karty i s poplatky na 261 a druhou položkou poplatky na 568. Podle mě je to v naprostém pořádku, pouze ta změna účtování během roku.
    Neporadíte? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2011 8:39

jb (neregistrovaný)

Re: účtování platebních karet
      Vzhledem k tomu, že nikdo neodpovídá, tak to zkusím a někdo kdo zná z praxe mě opraví.
      Předpokládám že na konci dne (týdne) Vám vyjede z pokladny nějaký doklad kde je výše tržeb za dané období hrazené kartou.
      Tuto částku bych zaúčtovala 31(1)5/604, tak jak jste zvyklí jen prostě sumárně za období. Nemáte žadný důvod účtovat každou transakci zvlášt a ještě k tomu tisknou "faktury".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).