Re: Konec MD, soc.příspěvěk
abyste se mohla hlásit na ÚP, k tomu potřebujete, abyste měla od zam-tele potvrz. o zaměstnání (předal vám ho?)
pokud máte manžela, který pracuje, tak možná ani na soc. dávky nedosáhnete
pokud manžela nemáte, pak máte ale otce dítěte, tak se obraťte na něj, příp. na soud na zvýšení výživného
...jj to jsemzapoměla uvést..otec dítěte s námi žije,ale má minimální mzdu,takže nic moc...co se týče potvrzení o zaměstnání,tak mám slmlouvu a pak výpověď dohodou...
můžete se jít zaregistrovat na svoji zdrav. poj. jako osoba, která pečuje o 1 dítě do 7 let nebo o 2 a více dětí do 15 let
v tom případě nebudete platit zdrav. poj. a také Vás nikdo nebude honit, abyste si sháněla práci
pokud ale chcete práci shánět, potom
vezměte to potvrzení o zam. a jděte se zaregistrovat na ÚP, budete mít nárok na podporu a uvidíte dál (příští rok se má evidence na ÚP zpřísnit)
Mohla byste požádat o některou z dávek hmotné nouze na obecním úřadu. Od úřadu práce by Vám mohl vzniknout nárok na příspěvek na bydlení pokud bydlíte v nájemním nebo vlastním bytě, popř. domě. A přídavek na dítě předpokládám, že pobíráte. Na úřadu práce je vhodné se zaregistrovat, ale myslím, že nárok na podporu už mít nebudete.
na MD již dávno nejste, pobíráte RP
o přídavek na dítě můžete žádat, pokud máte příjmy dle zákona
na internetu je několik kalkulaček, kde zadáte příjmy, které máte a spočítáte si, na co máte nárok
jinak např. na www.mpsv.cz si můžete najít dávky, které jsou ze státu vypláceny, tak se tam podívejte
Od října 2011 se počítá pro nárok na přídavek na dítě příjem za rok 2010. Přídavek na dítě je jen 500,- Kč měsíčně.
Na úřadu práce se nemusíte registrovat, zdrav. pojištění za Vás platí stát pokud pečujete o 1 dítě do 7 let věku a péče o dítě do 4 let věku se započítává jako náhradní doba na důchod. Pokud budete v registru úřadu práce, budete mít povinnost pravidelně chodit na schůzky, popř. přijmout nabízenou práci nebo veřejně prospěšné práce. Jako řešení bych viděla informovat se na obecním úřadě na dávky hm. nouze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2011 12:47
Dobrý den, v listopadu mi končí 3-letá MD,zaměstnavatel skrachoval,tudíž se nemám kam vrátit,bohužel malou nevzali ani do školky,takže jsem bez hlídání (rodiče už nemám a prarodiče mají 80let a navíc nebydlíme ve stejném městě).Tak se nahlásit na úřad práce nebo zkusit požádat o nějakou sociální dávku-o jakou?A nějak přežit ještě rok doma,až mi malou do školky vemou?Děkuji.