Re: OT - míra ignorance některých tazate
Pravda je, že sem chodím krátce.
Ale nedivím se té občas se vyskytující ironii při odpovědích na dotazy, jež ukazují "do nebe volající tupost" tazatelů (ne zaměstnanců, u nichž to lze pochopit, ale zaměstnavatelů, kteří by měli znát zákoník práce). Nebo když jeden svůj nesmysl zdůvodňují jiným nesmyslem.
Jenomže té ironie je poslední dobou na můj vkus hodně.
Tazatelé sem často přijdou poprvé a vůbec netuší, že my zde již hodně dlouho pranýřujeme různé výpovědi dohodou ap. A jestli si někdo způsobí škodu špatným postupem? Já myslím, že to bude jeho ztráta, jeho peníze a třeba se z toho poučí.
Dobří holubi možná, já ne. Už jsem někde jinde a BC tématicky taky trochu mimo mě, takže jen koukám a když potřebuju, zeptám se.
Kdysi jsem věřil, že se z BC stane vcelku slušná knowledge base a jsem rád, že se to podařilo i beze mě - proto ta reakce.
Vždycky najdete lidi, kteří jsou a bit unfair a hledají rychlou a bezplatnou pomoc, aniž by se sami obtěžovali s nějakou snahou. Ale i o tom to je. Největší problém profesních fór bývá v tom, že se časem zvrhnou na diskusi profíků, kteří mezi sebe nikoho nepustí a "blbé" dotazy většinou ještě blběji glosují. Ty odpovědi na elementární problémy pak na fóru chybí a KB tím ztrácí na kvalitě.
Jestli je otázka "chytrá" nebo "blbá" zhodnotí nejdříve každý samostatně a teprve později (podle reakcí ostatních) se přesvědčí
o správnosti svého uvažování a míře správnosti svých znalostí.
Jako "blbá" otázka vyzní např. =kolikapátýho dneska je?= a jako
"chytrá" vypadá teprve po upřesnění tazatele, že se mu nechtělo
podívat se do pravého rohu monitoru. Že to někoho "rozesměje",
tomu se snad nelze ďywyt. Holt se pak ďywý ostaní, že jim nikdo
neodpovídá na jejich dotazy, neboť je ještě hóóódně rozesmátý.
Hezký den
Z druhého dotazu-informace tazatelkY - viz její
a E-mail autora: aneta.kadava@seele.cz
taktéž nevyplynulo žeje personalistkou nebo koncipientkou
AK Sokolík+Poštolka ale jenom to, že je přímou účastnicí
té akce o odstupném a ukončení PP takovým to způsobem.
Takže přestože jste Smutný nebuďte smutný.
Hezký den.
Myslím si, že nejsem úplně blbá, ale občas se mě podaří se zeptat blbě. Potom přiznám chybu a jdu se někam do kouta stydět. Někteří tazatelé zbytečně provokují tím, že se snaží obhájit.
Toto fórum mi několikrát pomohlo, když jsem potřebovala "nasměrovat" nebo jsem sbírala informace o nějakém problému. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2011 14:36
Dnes opět - personalistka jedné firmy měla nesmyslný dotaz, na to bylo poukázáno (patřičné odpovědi zkušených rádců), pak se do toho vložil jiný přispěvatel, který jí radil nesmysly (ať místo výpovědi napíše okamžité zrušení a původní "papír" zaměstnanci sebere) a pořád nechápal reakce, které to vyvolalo.
Pak se přidali ještě další (nepamatuji si, že by zde odpovídali), kterým se zdá, že odpovídající zesměšňují tazatele.
Cituji (neboť je úplně na konci vlákna) reakci páji, s kterou se také ztotožňuji:
"taktak, když si přečtete původní dotaz tazatelky- personalistky a některé vybrané kvalifikované odpovědi odpovědi taky odborníků personalistů, tak rozhodně jde o ponižování a honění si trika, takové snůšky blbostí, které vytvoří tito odborníci, ohrožují jejich zam-tele a oni tady zesměšňují sami sebe. Když se navíc podíváte do pravidel diskuize výše, tak zjistíte, že tato diskuze není zvláštní školou pro blbé a neznalé, ale odbornou diskuzí na různá témata, která je třeba dotáhnout, dovysvětlit a pod. Ptá-li se chudák zam-nec na řešení problému, lze ledacos tolerovat, není to žádný odborník, musí se živit rukama. Ptá-li se ale osoba, která řeší ve firmě existenční záležitosti právě těch zaměstnanců, kteří i na ni vydělávají a ptá-li se tak, jak se zde poslední dobou opakuje, pak nejde o odborné posouzení nebo radu, ale o šok z toho, že někdo dokáže vyplodit takové hovadiny a ještě se kolem toho někteří dusí."
Onehdy zde byl třeba dotaz (od zaměstnavatele), že zaměstnanec odpracoval ve svátek 16 hodina a zda za ně musí dostat příplatek atd.
Domnívám se, že ti, co navštěvují tuto diskusi, by měli být rádi, že je zde skupina rádců, kteří na dotazy odpovídají.