Re: 55 % stravenky do N
Provize je součástí ceny stravenky - viz Pokyn D-300
19. Za stravování zajišťované prostřednictvím jiných subjektů podle § 24 odst. 2 písm. j) bod 4 zákona se považuje stravování smluvně zabezpečené zaměstnavatelem v jiném než ve vlastním stravovacím zařízení nebo ve vlastním zařízení pronajatém na základě smlouvy o pronájmu. Přitom lze za daňový výdaj považovat příspěvek na jedno jídlo za jednu směnu. Při zajištění stravování prostřednictvím stravenek se cenou jídla rozumí hodnota stravenky včetně poplatku za zprostředkování jejího prodeje.
Re: 55 % stravenky do N
>>>>dobrý den, teď jsem také reagovala na podobný dotaz. Mám stejný případ jako tazatelka, stravenka za 100, zam-ci nic neplatí. Účtuji stejně jako tazatelka, provizi dávám ale celou nedaňově, ale poštovné, balné a obálkování dávám na 518 daňově s uplatněním DPH. V jiném dotazu mě zmátli, kde tazatelce tvrdili, že i poštovné a balné vstupuje do ceny stravenky. S tím tak úplně nesouhlasím, mohu Vás poprosit o názory a zkušenosti? Jak tedy účtovat položky z faktury poštovné, obálkován a balné. Moc děkuji a hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2011 15:11
Dobrý den,
chtěla bych zeptat ohledně výpočtu 55% hodnoty stravenky, které si firma dá do nákladů. Dočetla jsem se, že je to pro rok 2011 max.51,80 což odpovídá stravnému za 5-12h ve výši 74 Kč. Co když máme ve vnitřní směrnici uvedeno stravné 63Kč. Nevypočítává se pak těch 70% z této částky? Nebo je to z té maximální možné 74kč?
Pokud je stravenka za 100 Kč a firma hradí zaměstnancům v plné výši (kteří nic nedoplácí ) můžu účtovat výdej takto?
527/231 - 51,80Kč
528/231 - 48,20 Kč
Stravenky vyplácíme dopředu na 3.měsíce.
Moc děkuji za případnou pomoc