Re: Neomluvená absence
Já moc nesouhlasím s tím, aby zaměstnavatel vyzýval zaměstnance k plnění povinnosti, která je mu uložena zákonem, ale vím, že některé soudy to chtějí. Pozor na slova - hrubé není nic (méně závažné, závažné nebo zvláš´t hrubým způsobem), pracovní kázeň se už také nepoužívá. Pokud u vás působí odbory, můžete kvalifikovat nepřítomnost jako neomluvenou jen v dohodě s nimi. V dopisu konstatovat od.. do ..., nesdělila důvod nepřítomnost, proto kvalifikujete jako neomluvenou nepřítomnost a vyzýváte, aby nastoupila a plnila to, k čemu se zavázala.
>>>Prosím pomůže mi někdo, co je potřeba napsat do
>>>dopisu, který zasíláme zaměstnankyni, která
>>>nenastoupila do
>>>práce a má neomluvenou absenci. Je prý nutné, než se
>>>s
>>>ní rozváže pracovní poměr za hrubé porušení pracovní
>>>kázně, nejdříve ji napsat dopis, ve kterém ji
>>>vyzýváme
>>>k nástupu do zaměstnání. Ale nevím, jakým způsobem to
>>>napsat, jestli je něco nutného co by tam mělo být.
>>>Moc
>>>děkuji.
>>
>>Já moc nesouhlasím s tím, aby zaměstnavatel vyzýval
>>zaměstnance k plnění povinnosti, která je mu uložena
>>zákonem, ale vím, že některé soudy to chtějí. Pozor
>>na
>>slova - hrubé není nic (méně závažné, závažné nebo
>>zvláš´t hrubým způsobem), pracovní kázeň se už také
>>nepoužívá. Pokud u vás působí odbory, můžete
>>kvalifikovat
>>nepřítomnost jako neomluvenou jen v dohodě s nimi. V
>>dopisu konstatovat od.. do ..., nesdělila důvod
>>nepřítomnost, proto kvalifikujete jako neomluvenou
>>nepřítomnost
>>a vyzýváte, aby nastoupila a plnila to, k čemu se
>>zavázala.
Děkuji moc, právě že nám bylo sděleno, že je lepší než se rozváže pracovní poměr ji vyzvat.
>jak dlouho už nechodí do práce ?
Už 14 dní
Právníci tvrdí, že po 5 dnech neomluvené absence už můžete okamžitě zrušit PP. Když jí budete vyzývat, bude to (možná) nějakou dobu ležet na poště, pak se Vám to vrátí nevyzvednuté, pak budete posílat zrušení, to zas bude nějakou dobu ležet na poště... A vy pak budete řešit, co se zdravotním pojištěním...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2011 12:25
Prosím pomůže mi někdo, co je potřeba napsat do dopisu, který zasíláme zaměstnankyni, která nenastoupila do práce a má neomluvenou absenci. Je prý nutné, než se s ní rozváže pracovní poměr za hrubé porušení pracovní kázně, nejdříve ji napsat dopis, ve kterém ji vyzýváme k nástupu do zaměstnání. Ale nevím, jakým způsobem to napsat, jestli je něco nutného co by tam mělo být. Moc děkuji.