Re: Součtová chyba účetního software
:-) ano nervy ty mám pevné, pracuji v něm už 15 let, jak se říká zvyk je železná košile, ale nejsi první co mi to říká.Já bohužel žádný jiný software pro účetnictví neznám, nepracovala jsem s ničím jiným,ale dávám za pravdu, že tady intuice nefunguje :-((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2011 15:45
Dobrý den,poprvé se nám stalo,že sofware doplnil špatné součtvé hodnoty u vydané fa.co s tím ? Upřesním.
Byla vystavena vydané fa a vytištěna ve správné výši.odeslána odběrateli.Po potvezení dikladu v PC se základ a DPH nevysvětlitelně navýšilo asi o 20.000Kč. Nikdo si toho nevšilml, DPH se z této navýšené fa odvedlo.Při platbě odběratele jsme zjistili nedoplatek a teprve jsme problém začali zkoumat. Výrobce úč.programu nám to neuznal, prý jsm si částky změnili sami.přitom v té špatné fa zůstaly jednotlivé položky správně ,změnily se pouze konečné součty.Máme podat dodatečné dan.přiznání ? Nebo vystatvit Opravný dan. doklad ? Díkky moc