Re: Doba určitá 3 roky
Zákon ještě neplatí (byl vrácen senátem).
Ale až bude účinný, budou to problémy, neboť v přechodných ustanoveních to není řešeno. Takže odpověď zkušenějších by mě také zajímala.
Matně si vzpomínám, že když bylo zavedeno omezení na 2 roky, tak byl výklad, že ty 2 roky se počítají až od účinnosti novely zákona.
Re: Prosím zkušené-Doba určitá 3 roky
Já vím, ale analýzu chce mít předloženou do zítra odpoledne a přes to vlak nejede. Vzhledem k tomu,že je přesvědčen (dle něm.práva by to prý tak bylo), že všichni zam-ci,kteří byli během letoška několikrát prodlužování, už od 1.1.12 prodlouženi být nemohou,ale musí dostat dobu neurč., bude analýza velmi stručná-neprodloužíme půlce firmy a můžem to zavřít.
A pak dostane ještě další verzi-stávající budou příští rok prodlouženi jen 2x. Ale na věštce si ho fakt nedovolím odkázat.
já nevím, ale asi těžko Vám bude někdo odpovídat, když ještě není jasné, co bude příští rok platit
je návrh změn v Zák. práce (a je tam návrh i na prodlužování PS, doby přesčasů a mnoho dalších), ale co mám informace, tak to ještě není schválené
zkuste vyhledat v historii dotazů, několikrát zde bylo zmíněno, že kdyby se dohodly obě strany na prodloužení PS (nad rámec 2 roků), že to bylo na výslovnou žádost zam-ce, pak by se s tím něco možná udělat mohlo (ale Váš problém asi je, že zam-tel chce zam-ce zaměstnávat jen na dobu určitou a zam-ci by rádi již měli PS na dobu neurčitou)
ale v praxi to ověřené nemám, jen píši, co se zde již řešilo
Děkuji, já vím že to výjímečně lze, ale nemůže to být polovina zam-ců.Takže do toho nejdu.Běžně zatím zaměstnáváme celkem na 2 roky a pak většinou dáváme neurčitou,neboť pak už se jedná o dobré zam-ce, ale je to pěkně rozloženo během roku a teď - dle názoru jednatele - by se to najednou týkalo všech.Vím,že nikdo nemůže poradit něco,co ještě není jisté, přesto děkuju za názory.
Já mám jen strach, aby zůstala v novém ZP možnost žádosti zaměstnance. My jsme zemědělci a několik lidí zaměstnáváme každý rok jen sezónně, od jara do zimy. Pokud by to nešlo ani na jejich žádost, tak bychom po 2 letech (2x smlouva) museli hledat jiné lidi a naši osvědčení pracovníci by zůstali bez zaměstnání, jsme v oblasti s velmi vysokou nezaměstnaností a špatnou dopravou na dojíždění. Provozní důvody už mají být vypuštěné a zaměstnávat několik lidí navíc 4 až 5 měsíců si nemůžeme dovolit. Myslím že podobné problémy budou mít např. stavaři.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2011 17:45
plus max. 2x prodloužit od 1.1.12. Mám např. zam-ce od 1.1.11 a během roku 3x prodlouženo.
a) Jak mu mohu prodlužovat od 1.1.12 ?
b) Skončí mu doba určitá 1.1.13 nebo 1.1.14 ?
Poradíte mi prosím? Děkuji