Hlavní navigace

Informační systém o průměrném výdělku

  • (neregistrovaný)

    12. 10. 2011 8:37

    Který ekonomický subjekt předává data do ISPV? Dívala jsem se na stránky ČSÚ a my tam předespaný takovýto výkaz nemáme. Týká se výkaz všech ekonomických subjektů (jsme právnická osoba) nebo pouze vybraných?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2011 8:41

      V. (neregistrovaný)

      Re: Informační systém o průměrném výdělk
      http://www.ispv.cz/cz/Pro-respondenty-setreni.aspx

      Zpravodajská povinnost

      Respondenty ISPV z podnikatelské sféry jsou aktivní ekonomické subjekty, tzv. zpravodajské jednotky. Šetření je výběrové pro ekonomické subjekty s 10 až 249 zaměstnanci a plošné pro subjekty, které mají 250 zaměstnanců a více. Výběr je náhodný, probíhá na základě velikosti subjektu, kraje a odvětví ekonomické činnosti. Pokud je organizace do šetření vybrána obdrží dopis, ve kterém je seznámena s dalším postupem.
      Povinnost poskytovat data

      Pokud byl ekonomický subjekt vyzván dopisem z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR má podle §10 odst. 3 zákona č. 89/1995 Sb., v platném znění, zpravodajskou povinnost a data jsou od něj vyžadována. Naopak zpracovatelská organizace má ze zákona povinnost ochraňovat údaje respondentů před zneužitím. ISPV je pod názvem Čtvrtletní šetření o průměrném výdělku zařazen do programu statistických zjišťování, prováděných Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a řídí se zákonem č. 89/1995 Sb., o statistice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).