Re: sociální dávky - nárok
Myslím, že chcete-li kvalifikovanou odpověď, tak by bylo lepší se obrátit na příslušné instituce. Základní informace vám můžu dát i jako nekvalifikovaná osoba.
Nemocenské pojištění není možné platit dobrovolně a zpětně. Na peněžitou pomoc v mateřství byste neměla nárok, ani kdybyste byla nezaměstnaná a žila tady. Ochranná doba z vašeho předešlého zaměstnání je 180 dnů, což už uplynulo.
Na rodičovský příspěvek byste měla nárok od narození dítěte, pokud byste tu žila. Náhodně jsem našla tuto odpověď na váš dotaz:
http://www.azrodina.cz/3863-matka-na-rd-ve-spanelsku-a-zdravotni-pojisteni-pece-a-rodicovsky-prispevek-pri-dalsim-tehotenstvi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2011 11:19
Dobrý den, prosím, zda by mi někdo mohl zodpovědně říci, zda mám nárok na některé ze sociálních dávek. Popíši podrobně moji situaci. Do konce ledna 2011 jsem byla pojištěna a platila sociální i zdravotní pojištění. Od února 2011 jsem se na trvalo s přítelem odstěhovala do Španělska, kde jsem nesehnala práci a v dubnu otěhotněla. Ve Španělsku si platím zdravotní pojištění. V ČR mám ponechané občanství a kdybych si zpětně doplatila sociální pojištění, měla bych na některou z dávek v těhotenství a mateřství nárok? Prosím o kvalifikovanou odpověď. Děkuji