Re: Vendy přefakturace
souhlas 5 a 6 a doplním, že u energií se nesmí navyšovat cena!!
Léta účtuji přes 315 (s analytikou) a ještě mi nikdo včetně
auditora toto účtování nevytknul. Je to přehlednější (na konci
měsíce musíte mít tento účet vynulovný a máte jistotu, že jste vše vyfakturovala. To, že byste si v případě
účtování přes 315 nemohla odečíst DPH by se dalo přenést i na
účtování přes 5 a 6. Také byste měla v nákladech plnění, které jste nepoužila pro své podnikání.
Je to smutné, ale náš stát dělá vše proto aby penízky vybral a pokud možno nevracel zpět.
Z poslední doby:
- někdo špatně odvede 20%, já mám však nárok jen na odpočet 10%
- z ODD musím DPH vrátit, "dříve" než vystavitel si může vzít zpět
- držení dokladu pro nárok
.......
Co mě však nejvíc dostalo je zabavování poškozených bankovek BEZ NÁHRADY, to už neni jen Kocorkov, ale sprostá krádež
Děkuji, přečtu si to.
Mě tu tisícikorunu nakonec vzali, jiné peníze jsem neměla, tak bych tam to zboží asi musela nechat. Zarazilo mě, že v bance s ní zřejmě problém neměli, když ji dali do bankomatu a paní pokladní měla výhrady. A že zabaví peníze bez náhrady, to snad ani není možný, i když v našem státě asi jo, taky se už nedivím ničemu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2011 12:20
Dobrý den Vendy, účtuji správně přefakturuci přes účet 315 nebo raději přes 5.. a 6..?
Děkuji