Re: Intergram
To platíte koncesionářské poplatky, tazatelka uvádí poplatky za autorské odměny (viz. Integram, OSA,...)
Koncesionářské poplatky upravuje zákon č. 348/2005 Sb. o poplatcích za rozhlasové a televizní vysílání. Jedná se o poplatky za držení televizního a rozhlasového přijímače.
Autorské odměny náleží nositelům práv podle autorského zákona (zákon č. 121/2000 Sb. o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským), tj. autorům, výkonným umělcům a výrobcům zvukových či zvukově obrazových záznamů a vysílatelům.
Autorské poplatky by měla platit každá fyzická nebo právnická osoba, která zpřístupňuje autorská díla, umělecké výkony a zvukové či zvukově obrazové záznamy veřejnosti prostřednictvím rozhlasového nebo televizního přijímače.
A problém je podle mě ve výkladu, co je to veřejné místo.
Normálně si pod tím člověk představí obchod, restaurace, hotel,..
A Integram si pod tím přestaví např. i provozovny, kanceláře a vozidla zaměstnavatele, kam mají přístup zaměstnanci.
Tak už jsem to taky dostal.
Pokud tomu dobře rozumím, tak Intergram dospěl k názoru, že veřejné prostory je všechno, kde se vyskytuje rozhlasový přijímač. Čili jde pouze o jejich výklad ?
A z toho tedy vyplývá, že ani dotazník nejsem povinen vyplnit. Nebo se mýlím ?
Náš postoj bude následující : nebudeme vůbec reagovat a jdu si pro jistotu přečíst autorský zákon.
Copak, pokoj v hotelu, to bych po desátém pivu asi i pochopil (nebo proto, že hotel neprovozujeme ?), ale firemní auto nebo kancelář ? Nevíte, jestli je k tomu nějaká judikatura - tedy kromě případu hotelového pokoje ?
Před chvílí jsem se dočetl, že 1 rozhlasový přijímač v Praze vyjde se všemi poplatky (OSA+Intergram+konces.popl.) na 4.200 Kč/rok, 1 televize pak přes 10.000,- Kč/rok.
Provozujeme hospodu, Intergram platíme poctivě roky. Letos nás navšívila OSA. Zaujali jsme podobný postoj, o jakém píšete, nereagovali jsme. Nakonec přišla výzva k zaplacení bezdůvodného obohacení s naúčtovanou dvojnásobnou částkou, prý podle § 40, odst. 4. Tak milému dopisu už nešlo odolat a zaplatili jsme.
>>>Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou jste také
>>>neobdrželi dopis od Colletive Inteligence a.s.
>>>týkající se
>>>sepsání licenční smlouvy dle autorského zákona. Jsme
>>>výrobní s.r.o. máme rádia na dílnách a ve služebních
>>>autech a pokud bychom s nimi uzavřeli smlouvu, tak
>>>jim
>>>za
>>>rok 2011 musíme uhradit skoro 19 tisíc. Volala jsem
>>>jim, že nejsme veřejnost a paní mě odvětila, že tím,
>>>že
>>>zaměstnanci poslouchají při práci rádio jde o
>>>veřejnost a pokud jim poslech rádia zakážeme, tak
>>>máme
>>>ty
>>>rádia odhlásit z rozhlasových poplatků.... Řešili
>>>jste
>>>to
>>>už někdo?
>>
>>Takový dopis jsme nedostali a abych řekl pravdu,
>>nikdy
>>by mne nenapadlo, že někdo něco takového vymyslí.
>>
>>Navíc si myslím, že veřejná produkce nesouvisí s
>>rozhlasovými poplatky. A veřejná produkce v autě ?
>>Jsou v dopise uvedené nějaké odkazy na paragrafy ?
>>
>
>A tady je jejich ceníček
>:
>
>http://www.intergram.cz/index.php?page=sazebniky&part=1
Nám zase přišel dopis od společnosti DILIA, že máme platit odměnu o právu autorském s poskytování rozmnožovacích služeb. "Takovým poskytovatelem je každý, kdo za úplatu zhotovuje tiskové rozmnoženiny na papír nebo podobný podklad, nebo kdo umístí ve svých prostorách přístroj který zhotovení tiskové rozmnoženiny za úplatu umožňuje" Jsme zeměměřická firma, která má samozřejmě hodně tiskových výstupů ale platit jim nebudeme. To jsou věci co
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2011 12:20
Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou jste také neobdrželi dopis od Colletive Inteligence a.s. týkající se sepsání licenční smlouvy dle autorského zákona. Jsme výrobní s.r.o. máme rádia na dílnách a ve služebních autech a pokud bychom s nimi uzavřeli smlouvu, tak jim za rok 2011 musíme uhradit skoro 19 tisíc. Volala jsem jim, že nejsme veřejnost a paní mě odvětila, že tím, že zaměstnanci poslouchají při práci rádio jde o veřejnost a pokud jim poslech rádia zakážeme, tak máme ty rádia odhlásit z rozhlasových poplatků.... Řešili jste to už někdo?