Re: Nástup na MD a dovolená
Vznikl jí vůbec letos nějaký nárok když 6 měsíců marodila , měla odpracováno alespoň 21 dní ?
Přílohu jsem dávala po ukončení nemocenské a rozhodné období měla 9/2010 - 8/2011.
Ale teď mi došlo, že ten příjem za dovolenou se měl promítnout v příjmu. Takže nevím co teď. Ani nevím, jestli má teda nárok na poměrnou část dovolené až do 8/2011, kdy ji skončil PP nebo se měla krátit.
Marodila od 29.4. - 4.10.2011, 5.10.2011 nastoupila na MD, ale 31.8.2011 ji skončil PP uzavřený na dobu určitou. Takže si myslím, že krácení se jí netýkalo, protože do 31.8. nezameškala 100 dní.
Teď jde o to, že jsem udělala zřejmě chybu a nevyplatila dovolenou na konci 8 měsíce. Mělo se jí to promítnout do přílohy k PPM, protože jestli to dobře chápu, tak by tam měla místo nuly za 8/2011 nějaký příjem. Takže si myslím, že mi nezbývá nic jiného než opravit mzdy za 8/2011, doplatit SP a ZP, poslat opravené přehledy na příslušné instituce a poslat novou přílohu k PPM. Přemýšlím správně? Mod děkuji všem
já nevím, jaký máte program, ale pokud už máte uzavřené mzdy za 8/11,tak už byste se do nich neměla dostat
vždyť se vám překlopily do účetnictví, to už mají také za srpen jistě uzavřené
asi Vám nezbyde nic jiného než to zaplatit až ve mzdě za září
pokud odpracovala alespoň 60 PD a neodmarodila alespoň 100 PD, pak ke krácení dovolené nedojde (bude nárok na 8/12 celor. nároku)
Jenže Jaňule má pravdu v tom, že ji vlastně ošidila, protože kdyby jí bývala tu dovolenou proplatila v srpnu, vyšel by jí vyšší průměr pro PPM. A toto může napravit jen tím, že předělá srpnové mzdy, účto, pošle opravný přehled na sociálku i zdrav. pojišťovnu a vystaví novou přílohu k PPM. A taky opraví ELDP.
Je to Vás, ale pracovník ze sociálky nemluví pravdu. Pokud Vy si něco opravíte v předešlých mzdách a účetnictví a na sociálku pošlete opravný přehled (a samozřejmě doplatíte rozdíl v odvodu pojištění, pokud vyšlo vyšší), tak sociálka musí akceptovat tuto opravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2011 12:55
Moc prosím kdo mi poradí. Zaměstnankyně byla na nemocenské 6 měsíců, ukončila nemocenskou 4.10. a 5.10. nastoupila na MD. Nestihla si vybrat dovolenou. Můžu ji tu dovolenou v 10 měsíci proplatit? Ještě perlička, k 31.8. ji skončil pracovní poměr na dobu určitou. Jsem v koncích jestli jsem něco nepokazila. Díky moc. Jana