Re: Dorovnáni důchodu z ČSSZ
S těmi doplatky na léky přes limit 5000,- je to tak, že je během roku pořád platíte, ale pojišťovna vám až po skončení roku přeplatek vrátí. Ovšem zdaleka ne všechno, jen regulační poplatky a doplatky na léky ve výši doplatku na nejlevnější alternativu léku se stejnou účinnou látkou.
Nevím přesně, co myslíte dorovnáním důchodu z ČSSZ. Předpokládám, že jste po smrti manžela požádala o vdovský důchod a ten pobíráte.
Na kontaktním místě ÚP, v oddělení dávek státní sociální podpory se zkuste informovat na příspěvek na bydlení. Podle toho, co píšete, byste na něj mohla mít nárok.
Možná by bylo ve vašem případě dobré navštívit sociální odbor obecního úřadu, tam vám určitě poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2011 10:42
Zdravím Vás, můj důchod je 7830 Kč, z toho uhradím nájem 4127 Kč, elektřinu 300 Kč + 2 splátky úvěru, které jsem si vzala ještě v době, kdy manžel žil, abych měla na léčení. Vím, že splátky sociálku nezajímají, ale chtěla bych se zeptat, zda mám v tomto případě nárok na nějaké dorovnání? Narazily jsme na to s mojí lékařkou, když jsem si "postěžovala" na drahé léky, které mě měsíčně vyjdou na cca 2000 Kč a pak mám celý měsíc opravdu co dělat, abych s penězi vyšla a to nakupuju to nejzákladnější a nejlevnější.
Pokud bych takovýto nárok měla, za kolik měsíců zpětně je tento příspěvek vyplácen? Moc děkuju.