Re: Převod dovolené k novému zaměstnavat
A to jste četla kde , prosím ???
Takže podle vás § 221 odst. 1 a 2 je blbost ?
Nezažila? Já ano.Tak např.firma podnikající fyzické osoby s pěti zaměstnanci pozastavila podnikatelskou činnost k 31.8.2011, tudíž zamstnancům byl ukončen pracovní poměr k 31.8.2011. Stejná podnikající osoba má založenou společnost s ručením omezeným, kde je jediným jednatelem a společníkem a pochopitelně předchozí ch pět zaměstnanců převedla na s.r.o. tj.k 1.9.2011.
>>>>>>Lze převést zbytek dovolené cca 5 dní k novému
>>>>>>zaměstnavateli? Poměry na sebe navazují. Jestli ano,
>>>>>>co pro
>>>>>>to udělat?
>>>>>
>>>>>ne, jen kdyby se např. část firmy celá přesunula k
>>>>>jiné firmě. zbývající dovolenou proplatit.
>>>>
>
>říkala jsem že to jde když se převede firma.... je
>fakt že když jsem to nezažila ani neslyšela že by to
>nešlo, ale který zaměstnavatel si sám navýší mzdové
>náklady za dovolenou od jiného zaměstnavatele?
Vy jste taky odborník, na kterého se tu čekalo.
Co by si zvyšoval náklady, uzavřou mezi sebou dohodu, dny D spočítají, vyčíslí ON, ty vyfakturuje nový zam-tel původnímu a zaměstnanci pak zaplatí D u něj ale z peněz od původního zam-tele. To je jednoduchá a běžná praxe, ale asi ne pro Vás....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
13. 10. 2011 13:41
Lze převést zbytek dovolené cca 5 dní k novému zaměstnavateli? Poměry na sebe navazují. Jestli ano, co pro to udělat?