Dobrý den, přesné informace o splacení vkladu, včetně termínů, by měla obsahovat společenská smlouva, kterou jste společnost s ručením omezeným založili. Tu má soud k dispozici, když s.r.o. zapisujete. Součástí žádosti o zápis je také potvrzení správce vkladu. Později už soudu doplacení nepotvrzujete.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Samozřejmě informace o splacení máme ve spol.smlouvě uvedeny. Jde mi o samotný akt splacení zbývající částky. Nalezl jsem informaci, že se tento akt má ohlásit, jen nevím, komu a jakým způsobem, aby se v obchodním rejstříku aktualizovala informace o splacení 100% základního jmění. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2012 12:41
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak přesně postupovat při splacení základního kapitálu s.r.o.
Momentálně jednotlivý společníci mají splaceno 50% jejich vkladů a v současné době se zabýváme jejich celkovým splacením do výše 100%.
Z výše uvedeného se dá předpokládat, že uvedená skutečnost se musí nahlásit na příslušném soudě, který aktualizuje Obchodní rejstřík. Je nutné tuto skutečnost ohlásit za použití formuláře a také jaké jsou nutné přílohy / např. výpis účtu, potvrzení jednatele o splacení vkladu, nebo něco jiného?/
Děkuji