Trafika - prodej losů a DPH

• (neregistrovaný)

13. 10. 2011 21:58

Dobrý den, prosím o radu jak správně vykazovat prodej losů z hlediska DPH. Distrubutor pro Fortunu nám na základě distrib. listu prodá losy, které my jako obstaravatel dále prodáváme / za nomin.hodnotu /. Za tuto činnost je nám vyplacena odměna, která je zdaněna 20%. Zajímá mě, jestli tržbu za prodej losů máme uvádět na daň. přiznání DPH, jako osv. plnění. Nějak se v tom plácám. Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2011 14:49

alenaz (neregistrovaný)

Re: Trafika - prodej losů a DPH
      Děkuji Vám za odpověď paní Jano, ale stále více jsem na pochybách, zda tržbu za losy do dap dph uvádět. Prakticky nemám ani fakturu za nákup losů, jen nějaký distribuční list ??? Osvobozená plnění dle § 60 ZDPH uskutečňuje jen provozovatel loterií, který má licenci atd. To my přece nejsme, podle mě uskutečňujeme jen služby související s provozováním loterií, za které vyfakturujeme odměnu a zdaníme 20%. Dále mi řekl podnikatel, že výhry, které na základě výher.losů vyplatil , mu pak proplatí distributor, vše bez dokladu. Tak nevím :)

• 14. 10. 2011 14:56

Jana N. (neregistrovaný)

asi máte pravdu, je to složitější. odměnu zdaníte a dph odvedete,tržba za losy - jde kam ? Vám do tržeb?

• 14. 10. 2011 20:10

alenaz (neregistrovaný)

Myslím si, že je tržba Fortuny, my jsme jen zprostředkovali prodeje. Pokud neuplatním dle dist. listu pořízení, nebudu účtovat ani výstup. Půjde jen o pohyb peněz, mimo příjmy a výdaje. Ale jistotu nemám. Každopádně Vám děkuji za reakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).