DPP kontrola

• (neregistrovaný)

14. 10. 2011 9:10

Dobrý den, budeme mít pracovníka na DPP, měsíčně 5 hodin, odměna 3000 Kč. (údržba PC) Pracuje u několika zaměstnavatelů na dohody. U nás by chtěl podepsat růžové prohlášení. Smí podepsat pouze jednou, tvrdí, že nikde jinde nepodepisoval. Mám chtít nějak doložit, nebo stačí jeho podpis na prohlášení? Daň bude tedy zálohová, uplatním základní slevu na poplatníka, k výplatě bude tedy 3000 čístého. Na konci roku vystavím potvrzení o zdanitelných příjmech. Je ještě něco na co jsme zapomněla? Mám připravenou dohodu, musí být na ten konkrétní měsíc a každý měsíc to budu tisknout a znovu podepisovat nebo mohu sepsat dohodu jakoby na neurčito. Činnost bude stále stejná a bude se opakovat. Moc děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2011 9:20

jasná (neregistrovaný)

Re: DPP kontrola
      Tím, že podepíše prohlášení, potvrzuje, že nemá nikde jinde podepsané. Žádné potvrzení o této skutečnosti vám nedokládá. Můžete napsat smlouvu od....do... maximálně na 150 hod.

• 14. 10. 2011 12:43

NV (neregistrovaný)

moc děkuji, ještě jedna drobnost, může zam-nec podepsat prohlášení a nechtít uplatnit základní slevu na poplatníka? S tím na mě teď zam-nec vyrukoval a zaskočil mě. Já si myslím, že to nelze. Podepíše-sleva, nepodepíše-žádná sleva. Moc děkuji

• 14. 10. 2011 13:25

NV (neregistrovaný)

Tak tady pátrám v programu a mohu si zakliknout, že poplatník podepsal prohlášení a kolonku uplatnit základní slevu nemusím zaklikávat. Tím pádem se mi strhne zálohová daň. Ještě jsem nikdy neměla případ podepsaného prohlášení a neuplatněné slevy. Mám jen 4 zam-ce, pořád stejné, takže mě tohle opravdu zaskočilo a honem jsme si nevěděla rady. hezký víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).