Ukončení PP v době určité...

• (neregistrovaný)

17. 10. 2011 13:12

Dobrý den,
    mám takový neobvyklý problém... Necelé 3 roky pracuji v Praze, ovšem bych se potřebovala vrátit na Moravu z důvodu péče o babičku, avšak mám smlouvu na dobu určitou do června 2012. Jde vypovědět nebo dohodnout se se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru na dobu určitou předčasně? Navíc bych potřebovala, aby to bylo jakoby ze strany zaměstnavatele, abych měla nárok na vyšší podporu, protože jak víme, tak sehnat na Moravě práci bude těžší. Co se týká nějakého pečovatelského příspěvku, tak přesně nevím, jak to funguje a není nikde zaručeno, že by nám to určitě dali, i když babička už je dost popletená... Zkrátka pro mě by bylo nejjednodušší, kdyby se šlo nějak domluvit se zaměstnavatelem, aby to jakoby ukončil smlouvu on, ale je to možné, když je na dobu určitou? Na dohodu by to šlo, ale přišla bych o plnou podporu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2011 13:16

all (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP v době určité...
      Jenže zaměstnavatel nemá žádný důvod, aby s vámi ukončoval pracovní poměr. Při nadbytečnosti by musel udělat organizační změny a vyplatit vám odstupné, což by se mu asi nelíbilo. Skončit dohodou můžete, pokud s tím zaměstnavatel bude souhlasit. Jinak musíte dát výpověď vy a PP vám skončí po uplynutí 2 měs. výpovědní doby. Do výpovědi můžete jedině napsat, že je to z důvodu stěhování a péče o babičku, ale jestli to bude pro ÚP dostatečný důvod, aby nebyla podpora snížena, tak to nevím. Ale skončit dřív i při smlouvě na dobu určitou můžete, výpověď vy můžete dát kdykoliv.

• 17. 10. 2011 13:21

Pavla R. (neregistrovaný)

Samozřejmě chápu, že zaměstnavatel nemá žádný důvod se mnou PP ukončit. Jen bych chtěla vědět, jestli je možné nějak domluvit to, že by to skončili jakoby oni, samozřejmě žádné odstupné bych vyplatit nechtěla. Jen jestli je to možné to tak udělat, pokud by s tím zaměstnavatel souhlasil.

• 17. 10. 2011 13:22

Líba (neregistrovaný)

Pokud vám bude zaměstnavatel chtít vyjít vstříc, může dodatkem zkrátit dobu určitou, nebude-li mít zájem vám vyhovět, musíte dát výpověď.

O příspěvek na péči musí požádat babička na sociálním odboru pověřeného obecního úřadu. Ve spolupráci s lékařem určí míru její závislosti podle stanovených kritérií.

• 17. 10. 2011 13:35

Pavla R. (neregistrovaný)

Takže by šla zkrátit doba určitá? Tak to je dobré. A kdyby se tedy takto stalo, pak budu mít plnou podporu? Bude ÚP nějak řešit, jestli jsem nechtěla já smlouvu prodloužit nebo zaměstnavatel?

• 17. 10. 2011 14:50

Elda (neregistrovaný)

To řešit podle mě nebudou. Snižují podporu pouze pokud zaměstnanec odejde dohodou - zkoumají důvody.

• 3. 11. 2011 8:21

AK (neregistrovaný)

Dobrý den,
      a já mám dotaz, když tedy zaměstnavatel přistoupí na to, že sepíše dodatek k pracovní smlouvě na dobu určitou, kde dobu určitou zkrátí, pak tedy není povinen platit odstupné (např.když to sepíše k 01. 10. a ukončí k 31.10.?)?A je nutno něco do toho dodatku psát, nebo stačí jen, že se dohodli? A zároveň zaměstnanci nebude krácena podpora?
      Děkuji

>>>>Dobrý den,
      >>>>mám takový neobvyklý problém... Necelé 3 roky pracuji
      >>>>v Praze, ovšem bych se potřebovala vrátit na Moravu z
      >>>>důvodu péče o babičku, avšak mám smlouvu na dobu
      >>>>určitou do června 2012. Jde vypovědět nebo dohodnout
      >>>>se se
      >>>>zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru na dobu
      >>>>určitou předčasně? Navíc bych potřebovala, aby to
      >>>>bylo
      >>>>jakoby ze strany zaměstnavatele, abych měla nárok na
      >>>>vyšší podporu, protože jak víme, tak sehnat na Moravě
      >>>>práci bude těžší. Co se týká nějakého pečovatelského
      >>>>příspěvku, tak přesně nevím, jak to funguje a není
      >>>>nikde
      >>>>zaručeno, že by nám to určitě dali, i když babička už
      >>>>je dost popletená... Zkrátka pro mě by bylo
      >>>>nejjednodušší, kdyby se šlo nějak domluvit se
      >>>>zaměstnavatelem,
      >>>>aby to jakoby ukončil smlouvu on, ale je to možné,
      >>>>když
      >>>>je na dobu určitou? Na dohodu by to šlo, ale přišla
      >>>>bych o plnou podporu...
      >>>
      >>>Pokud vám bude zaměstnavatel chtít vyjít vstříc, může
      >>>dodatkem zkrátit dobu určitou, nebude-li mít zájem
      >>>vám
      >>>vyhovět, musíte dát výpověď.
      >>>
      >>>O příspěvek na péči musí požádat babička na sociálním
      >>>odboru pověřeného obecního úřadu. Ve spolupráci s
      >>>lékařem určí míru její závislosti podle stanovených
      >>>kritérií.
      >>
      >>Takže by šla zkrátit doba určitá? Tak to je dobré. A
      >>kdyby se tedy takto stalo, pak budu mít plnou
      >>podporu?
      >>Bude ÚP nějak řešit, jestli jsem nechtěla já smlouvu
      >>prodloužit nebo zaměstnavatel?
      >
      >To řešit podle mě nebudou. Snižují podporu pouze pokud
      >zaměstnanec odejde dohodou - zkoumají důvody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).