Hlavní navigace

DPH a DPPO- pronájem nemovitosti

  • (neregistrovaný)

    17. 10. 2011 13:35

    Dobrý den,

    máme pronajaté nebytové prostory. Přišla faktura, kde je fakturován pronájem + Dph a jako druhá položka daň z nemovitosti a to bez Dph.
    1/ nemá to být v jedné položce - pronájem +DPH ?
    2/ když to je takto fakturováno, je daň z nem. uznaný náklad? Mám na mysli §25, odst.1,písm.k - daně zaplacené za jiného popl. - neuznatelné

    Děkuji za reakce

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2011 16:18

      Ala 83 (neregistrovaný)

      Re: DPH a DPPO- pronájem nemovitosti
      on má jedinou moznost jak vam přeučtovat-prefakturovat takovy naklad bez DPH,a to je kdyz on to prožene pres učty 3xx, tzn.dan na vstupu si neuplatni da na učet 3xx a vam to fakturuje bez DPH a ma to zase na 3xx, pokud učtuje on pres učty 54x/6xx uz musim mit s DPH!
      u vas pak zalezi zrejme na smlouve, pokud mate ve smlouve najem a ten vam fakturuje presne tu častku je to ok, pokud tam piše ze současti ceny bude i prefakturace teto dane, je to tez ok,dala bych to na 518-jako sluzba s tim spojena. podle me ten par25 se vstahuje na to,kdyby jste vy šla a zaplatila tu dan na FU za nej, ze to je pro vas ned.naklad. začnete od smlouvy,pokud nic takoveho o prefakturaci ve smlouve nemate,nema vam to ani co fakturovat a zjistete jak to učtuje,jestli ma vubec narok na osvobozeni od DPH (jestli učtuje pres 3xx).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).