Plné moci na FU

• (neregistrovaný)

17. 10. 2011 16:37

Dobrý den,

zajímalo by mě, jak máte zařízeny plné moci u FÚ. Zpracovávám PÚ několika firmám, od kterých mám přístup do DS. Ani u jedné nemám na FÚ podanou plnou moc, že mohu za firmu jednat, ale doteď s tím nebyl problém - když správkyně něco potřebovala, tak mi zavolala a vyřešili jsme to. Bohužel už od 2 klientů se se mnou nyní správkyně odmítla bavit ohledně odsouhlasení zůsatků na daních, jelikož nemám oprávnění za firmu jednat a chtějí, abych měla plnou moc. Generální plnou moc nechci od nikoho mít (a hlavně mi něco říká, že od letoška to jde pouze na 1 firmu...) a tak se bohužel stává, že když něco správkyně potřebuje, tak volá jednateli, který o ničem nemá ani páru a jelikož se se mnou odmítají bavit, tak si musím na daný úkon vždy nechat napsat plnoun moc a zajet osobně na FÚ. Lze napsat nějakou "obyčejnou" plnou moc jen vyloženě např. na odsouhlasení nedoplatků/přeplatků po neomezenou dobu?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2011 16:42

Ala 83 (neregistrovaný)

Re: plné moci na FU
      mrknete na dan.rád, je to paragraf 27+28-tam je i napsano ze musi byt plna moc kde bude zrejme na co presne se vztahuje.
      v paragr.29-je pak omezeni onoho zmocneni na 1 osobu(ale tyka se pouze v téže veci).

• 17. 10. 2011 16:46

D.V. (neregistrovaný)

To, že se s Vámi nebaví je správné - bez plné moci porušovala mlčenlivost...

• 17. 10. 2011 16:57

alen1 (neregistrovaný)

Nepřestávám se divit, že jednatelé připustí situaci, že za ně jedná někdo, kdo nemá ani páru o základních zásadách daňového řízení.
      Pro tazatelku, pokud chcete klienta zastupovat, tak je přinejmenším vhodné si nastudovat nebo projít školením na daňový řád.
      Pak to má samozřejmě finanční úřad s vámi velmi jednoduché, a
      klient "často spláče" nad výsledkem zastupování.

• 17. 10. 2011 18:23

RenatkaHavl (neregistrovaný)

to se velmi pletete, jediné, co jsem opravdu nestihla při dvou ročních dvojčátkách, prostudovat je zmíněný dańový řád a proto jsem se Vás na to ptala.... S prací jsem neskončila a snažím se ji skloubit s dětmi, protože mě práce velice baví a je pro mě i koníčkem a nechci po dobu rodičovské "zakrnět"... a tak jsem si myslela, že mi dobrá duše odpoví a místo toho se tady na mě valí spousta kritiky aniž by mě někdo z Vás znal... prvnímu odpovídajícímu velice děkuji, ušetřila jste mi spoustu času, který ráda strávím se svými dětmi.... FÚ to má se mnou opravdu jednoduché, toto jsou jediné 2 případy, kdy si potřebujeme srovnat účty u daní a klienti, musím zaklepat, jsou se mnou i s výsledky mé práce spokojeni (i co se týče kontrol z FÚ...)
      Jinak přeji pěkný zbytek dne, já jdu uspávat děti a večer opět zpracovávat účetnictví

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).