Re: plné moci na FU
Nepřestávám se divit, že jednatelé připustí situaci, že za ně jedná někdo, kdo nemá ani páru o základních zásadách daňového řízení.
Pro tazatelku, pokud chcete klienta zastupovat, tak je přinejmenším vhodné si nastudovat nebo projít školením na daňový řád.
Pak to má samozřejmě finanční úřad s vámi velmi jednoduché, a
klient "často spláče" nad výsledkem zastupování.
Re: plné moci na FU
to se velmi pletete, jediné, co jsem opravdu nestihla při dvou ročních dvojčátkách, prostudovat je zmíněný dańový řád a proto jsem se Vás na to ptala.... S prací jsem neskončila a snažím se ji skloubit s dětmi, protože mě práce velice baví a je pro mě i koníčkem a nechci po dobu rodičovské "zakrnět"... a tak jsem si myslela, že mi dobrá duše odpoví a místo toho se tady na mě valí spousta kritiky aniž by mě někdo z Vás znal... prvnímu odpovídajícímu velice děkuji, ušetřila jste mi spoustu času, který ráda strávím se svými dětmi.... FÚ to má se mnou opravdu jednoduché, toto jsou jediné 2 případy, kdy si potřebujeme srovnat účty u daní a klienti, musím zaklepat, jsou se mnou i s výsledky mé práce spokojeni (i co se týče kontrol z FÚ...)
Jinak přeji pěkný zbytek dne, já jdu uspávat děti a večer opět zpracovávat účetnictví
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 10. 2011 16:37
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak máte zařízeny plné moci u FÚ. Zpracovávám PÚ několika firmám, od kterých mám přístup do DS. Ani u jedné nemám na FÚ podanou plnou moc, že mohu za firmu jednat, ale doteď s tím nebyl problém - když správkyně něco potřebovala, tak mi zavolala a vyřešili jsme to. Bohužel už od 2 klientů se se mnou nyní správkyně odmítla bavit ohledně odsouhlasení zůsatků na daních, jelikož nemám oprávnění za firmu jednat a chtějí, abych měla plnou moc. Generální plnou moc nechci od nikoho mít (a hlavně mi něco říká, že od letoška to jde pouze na 1 firmu...) a tak se bohužel stává, že když něco správkyně potřebuje, tak volá jednateli, který o ničem nemá ani páru a jelikož se se mnou odmítají bavit, tak si musím na daný úkon vždy nechat napsat plnoun moc a zajet osobně na FÚ. Lze napsat nějakou "obyčejnou" plnou moc jen vyloženě např. na odsouhlasení nedoplatků/přeplatků po neomezenou dobu?
Děkuji