Re: Karta s příspěvky na důch. spoření
No je to klasická kreditka. Samozřejmě, že jí to bude svádět k čerpání. Na druhou stranu tam existuje i bezúročné období, kdy, pokud do určité doby splatí vše, co minulý měsíc vyčerpala, nebudou se jí počítat úroky. Ve skutečnosti ty prémiové peníze, které připisují na penzijní připojištění zdaleka nevyrovnají úroky, které zaplatí. Možná je to dobré jako záloha, kdyby byly potřeba peníze na něco většího.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
18. 10. 2011 8:07
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Mé matce v bance nabízeli jakousi kartu, se kterou když bude platit, tak ji budou nějaké částky připisovat na důchodové spoření - nevím, jestli jsem se vyjádřila přesně. Myslíte si, že je tato karta výhodná?
Moje matka se v těchto věcech moc neorientuje, jak slyšela, že ji budou něco připisovat ke spoření, hned by si ji sjednala, ale o úrocích neví vůbec nic a nezná ani podmínky. Já si myslím, že to žádná výhra není a já osobně bych to nechtěla. Navíc mamka si vydělá 9 -10 tis. čistého a má problém každý měsíc vyjít s penězi, takže si myslím, jestli by ji to nesvádělo k přečerpávání" atd. Co si myslíte Vy?