Karta s příspěvky na důch. spoření

• (neregistrovaný)

18. 10. 2011 8:07

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Mé matce v bance nabízeli jakousi kartu, se kterou když bude platit, tak ji budou nějaké částky připisovat na důchodové spoření - nevím, jestli jsem se vyjádřila přesně. Myslíte si, že je tato karta výhodná?

Moje matka se v těchto věcech moc neorientuje, jak slyšela, že ji budou něco připisovat ke spoření, hned by si ji sjednala, ale o úrocích neví vůbec nic a nezná ani podmínky. Já si myslím, že to žádná výhra není a já osobně bych to nechtěla. Navíc mamka si vydělá 9 -10 tis. čistého a má problém každý měsíc vyjít s penězi, takže si myslím, jestli by ji to nesvádělo k přečerpávání" atd. Co si myslíte Vy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 10. 2011 8:26

RenataH (neregistrovaný)

Re: Karta s příspěvky na důch. spoření
      No je to klasická kreditka. Samozřejmě, že jí to bude svádět k čerpání. Na druhou stranu tam existuje i bezúročné období, kdy, pokud do určité doby splatí vše, co minulý měsíc vyčerpala, nebudou se jí počítat úroky. Ve skutečnosti ty prémiové peníze, které připisují na penzijní připojištění zdaleka nevyrovnají úroky, které zaplatí. Možná je to dobré jako záloha, kdyby byly potřeba peníze na něco většího.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).