Podnikání při péči o osobu blízkou

• (neregistrovaný)

2. 1. 2012 16:37

Dobrý den.
    Jak je to s placením zdravotního a socialního pojištění když pečuji o osobu blízkou.A jsem přijata na UP.Četla jsem že mohu zažadat o grant na socialní práce.Ale píše se tam že musím byt registrovana mam tedy zaloýit agemturu na pečovatelské práce a pak teprve žadat o grant?Nejraději bych chtěla zrealizovat penzion pro ležíci seniory tedy hospic ale to už obnaší vše kolem zdravotnictví,penzion pro senory pry by bylo jednoduší .Nemuže se hospic jen zaměřit na lidi s alzheimer.chorobou kteří jsou ležici nebo ˇpotřebuji peči ale nemají jine zdravotní komplikace,a peči by zajišťovala zdravotní sestra a doktor exterě?Myslíte že mne poradí na Pracovním Uřadě nebo nemohu od nich čekat radu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2012 20:19

bez přezdívky

Dobrý den, ano, na UP by vám poradit mohli, ale spíše jen s tím, jak začít podnikat v drobnějším rozsahu a zda je možné na to získat nějakou podporu. Provozovat zařízení jako hospic vůbec není jednoduché. Potřebujete prostory, financování a především odborný personál. Pokud máte o tuto práci zájem, spíše bych pro začátek doporučila pracovat pro již existující hospic. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).