Re: Okamžité zruš.prac.poměru dle §56 a
V § 59 jsou uvedeny lhůty (subjektivní, objektivní) pro postup dle § 56. Subjektivní lhůta se váže ke dni, kdy se zaměstnanec o důvodu okamž. zrušení PP dověděl (např. se dověděl, že mu zaměstnavatel nevyplatil mzdu), objektivní se váže ke dni, kdy poprvé zaměstnanec mohl zrušit pP okamžitě. Moc nerozumím, co je nejasné, když tak napište.
Sice to sem nepatří, ale dotaz je už moc dole - paní VH, prosím, můžete se mrknout na naši včerejší debatu
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=862336
moc by mne zajímalo, jak by to mělo být správně.
Děkuji a přeji hezký den
***Takže to mám chápat tak, že zaměstnanec má 2 měsíce na to, aby zrušil PP dle § 56 ? Připadá mi to jaksi postavené na hlavu, když dostanu např. mzdu za 4/2011 vyplacenou 16.6.2011 a budu moci dle §56 zrušit PP až v srpnu ???
Mzda za 4/11 měla být vyplacena nejpozději 31.5.2011, k tomu 15 dnů náhradní lhůta. 16.6. je první den, kdy se zaměstnanec mohl dovědět, že mu zaměstnavatel mzdu za 4/11 dluží. Pokud tomu tak bylo, na okamžité zrušení PP má interval od 16.6. do 16.8.2011. Pokud se o nevyplacení mzdy dověděl např. 18.6., jedná se o interval od 18.6. do 18.8.
***Ohledně okamžitého zrušení PP zaměstnancem jsem oslovila OIBP a zde mi bylo řečeno, pokud by zaměstnanec zrušil PP až za 2 měsíce od doby, kdy se dozvěděl, že mu nebyla poslána mzda, tak by to bylo na rozhodnutí soudu. TAK BABO RAĎ, KDO MÁ PRAVDU ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
19. 10. 2011 10:09
Dobrý den, může mi prosím někdo vysvětlit, v jakém případě lze využít §59 při použití §56 ?