Re: Změna bydliště OSVČ - jak a kam hlás
Dobrý den, já jsem po změně bydliště (taky sídlo firmy) zavítala na Živnostenský úřad, tam mi provedli změnu v ŽL a zeptali se mě, zda mají nahlásit změnu na OSSZ, FÚ a ZP. Souhlasila jsem a když jsem dorazila - hned ten den - na zdrav.pojišťovnu, protože jsem musela nahlásit ještě změnu adresy u dětí, tak už tam u mě změnu měli zaznamenanou. Jestli přes datovou schránku netuším, nemám zkušenost.
Re: Změna bydliště OSVČ - jak a kam hlás
Běžte na ŽU v místě nového bydliště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
19. 10. 2011 10:27
Dobrý den. Jsem OSVČ bez zaměstnanců, místo podnikání mám v bytě, k práci mi stačí počítač. Poskytuji školení ve firmách, kam mě pozvou. Nedávno jsem změnil trvalé bydliště v rámci Prahy a novou adresu mám již v občance. Do ARESu se však tato změna nepromítla, ač jsem se domníval, že si tuto informaci úřady předají samy. Můžete mi prosím poradit, komu a jak mám nahlásit změnu bydliště? Asi na FÚ, ZP, SSZ, živnostenský úřad? Lze tuto změnu nahlásit někde najednou? Nebo to lze provést přes datovou schránku? Zřídil jsem si ji dobrovolně již před časem jako soukromá osoba. Děkuji Vám předem za odpovědi.