Vstupní ceny do majetku

• (neregistrovaný)

19. 10. 2011 16:49

prosím o pomoc. Mám přijatou fakturu na 720.000Kč+ 20% dph s textem -viz kupní smlouva. V kupní smlouvě se prodávají 3 nákladní auta + 1 přívěs a vybavení dílny. Částka za jednotlivé auta není určena. Jakou vstupní cenu do majetku mám dát za auta, přívěs? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2011 0:32

Karel501 (neregistrovaný)

Re: vstupní ceny do majetku
      Souborem movitých věcí se samostatným technicko-ekonomickým určením se rozumí dílčí část výrobního či jiného celku. Soubor movitých věcí je nutné evidovat zvlášť tak, aby byly zajištěny průkazné technické i hodnotové údaje o jednotlivých věcech zařazených do souboru, určení hlavního funkčního předmětu a o všech změnách souboru (přírůstky, úbytky) včetně údajů o datu změny, rozsahu změny, vstupních cenách jednotlivých přírůstků nebo úbytků, celkové ceny souboru věcí a dále částky odpisů včetně jejich změn vyplývajících ze změny vstupní ceny souboru movitých věcí. Soubor movitých věcí se zařazuje do odpisové skupiny podle hlavního funkčního předmětu.

• 20. 10. 2011 9:05

pavlamik (neregistrovaný)

Re: vstupní ceny do majetku
      děkuji, ale to jsem si taky zjistila, ale potřebuji poradit jak to udělat? vím kam patří nákladní auta a přívěsy, ale jakou tam dát vstupní cenu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).