Vklad vlastního majetku

• (neregistrovaný)

19. 10. 2011 17:12

Dobrý den,

vedu DE, stolařství. U rodinného domu mám hospodářskou budovu, kterou používám jako dílnu. Vloni jsem budovu trošku opravoval, výdaje na opravu jsem si uplatnil, ale chyba zřejmě je, že ji nemám v majetku. Jinak žádné výdaje neuplatňuji (otop, elektriku).
    Můj dotaz zní, jakým způsobem vložit hospodářskou budovu do majetku a za jakou cenu? Nechat ocenit? Můžu odepisovat?

Moc děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 10. 2011 19:31

123 (neregistrovaný)

Re: vklad vlastního majetku
      musíte požádat stavební odbor , na změnu užívání stodoly k podnikatelskému účelu, po vydání rozhodnutí zařadíte do majetku , necháte ocenit znalcem a můžete začít odepisovat

• 19. 10. 2011 21:30

MT (neregistrovaný)

Děkuji, tak trošku jsem si to myslel. Celé to vzniklo kontrolou na FU, kdy nám napadli výdaje uplatněné v roce 2010 na tzv. dílnu. Proto nám doporučili vložit budovu do majetku, ale ne jako dílnu, protože by to obnášelo hodně papírování a asi i peněz. (viz kolaudace, povolení, atd). Nemám s tím zkušenosti, tak proto jsem položil dotaz zde.
      Je nutné žádat stavební odbor? Moc děkuji za rady.

Výdaje v podnikáni uplatňuji (materiál, režie). Když jsem psal , že výdaje neuplatňuji žádné, byly tím myšleny výdaje na budovu. Ale asi jsem to napsal nesrozumitelně.

• 19. 10. 2011 19:34

123 (neregistrovaný)

a nebude pro Vás lepší uplatňovat výdaje % z příjmu_?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).