Re: Dodatečné přiznání k DPH
Já myslela, kdy byly zjištěny důvody pro podání toho prvního dodatečného přiznání. Protože podle toho se odvíjí termín pro podání dodap a také, zda můžete podat opravné dodatečné nebo další dodatečné. Ale vzhledem k tomu, že jste první dodap podali v srpnu, předpokládám, že s datem (kdy byly zjištěny důvody) srpnovým, pak termín pro podání 1.dodap byl 30.9. a další důvody jste zjistili až teď v říjnu, což už je po lhůtě pro podání toho 1. dodap, můžete podat bez problémů podat další dodatečné přiznání. Opravné dodatečné by bylo v případě, kdy ještě neuplynula lhůta pro podání toho prvního. Např. pokud byste zjistili důvody v září a chtěli podat v září. Doufám, že jsem to napsala aspoň trošku srozumitelně :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
20. 10. 2011 9:25
Dobrý den, za II. čtvrtletí jsme podávali dodatečné přiznání k DPH. Nyní nastal další důvod pro podání dodatečného přiznání za stejné období. Je možné podat 2x dodatečné přiznání k DPH, nebo (v programu se mi nabízí) opravné dodatečné přiznání k DPH.
Předem děkuji