Re: Příslušnost k FÚ
Díky za odpověď. Také jsem si to myslela. Jeden můj známý mi ale tvrdí, že když mám provozovnu v Táboře, tak je to moje organizační jednotka a musím ji přihlásit jako platcovu pokladnu na FÚ v místě provozovny a ne v místě trvalého bydliště. Zdá se mi to divné, když všechny ostatní daně platím podle trvalého bydliště.
Re: Příslušnost k FÚ
Mám klienta, který má trvalé bydliště v jiném "okrese" než ve kterém podniká. Vše je přihlášeno podle trvalého bydliště. (pro mě bohužel :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 10. 2011 16:34
Dobrý den,
mám trvalé bydliště a místo podnikání (podle živnostenského listu) v Č.Budějovicích a zřídila jsem si provozovnu - bar v Táboře. Kam mám nahlásit zaměstnance na OSSZ, zdravotní pojišťovnu a FÚ. Někdo mi říká, že na FÚ se musím nahlásit podle provozovny a na OSSZ a na zdravotní pojišťovnu v místě trvalého bydliště. Poradíte někdo? Děkuji.