DPH u auta

• (neregistrovaný)

21. 10. 2011 7:57

Dobrý den,
    v září jsem koupil starší auto z kategorie N1G - nákladní automobil.
    1) Jeho první registrace byla v roce 2006. Vím že pokud by byl pořízen 2005, nemohl bych si uplatnit DPH. Jak to ale bylo v roce 2006? Pokud jsem dobře našel, tak DPH uplatnit lze a já si ho teď můžu taky uplatnit.
    2) Vstoupí mi do pořizovací ceny i prohlídka auta před koupí a registrační poplatek na úřadě od přepisu?
    3) cena auta byla 220 tis Kč bez DPH. V této částce navedu auto do majetku. HOtově jsem uhradil částku 165 tis. s DPH. Jak navedu úvěr, kterým hradím zbytek? Samozřejmě, že výše doplatku nesedí s doplatkem za auto. Předpokládám správně, že zbývající úvěr navedu do závazků a splátky budu dávat podle toho, kolik je pojištění (daňové), kolik je splátka jistiny (nedaňové) a co s úroky? Daňové nebo ne?

Moc děkuju za odpovědi. Jsem z toho nějaký zmatený. Dělám poprvé.

P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2011 9:45

Alex. (neregistrovaný)

Re: DPH u auta
      U nákladního N1 bylo možné odečíst DPH i před 2006. Jen musíte mít DPH na faktuře vyčísleno, protože pokud je auto přes autobazar ve zvlášním režimu, tak tam DPH není možné odečítat.
      Do pořizovací ceny prohlídku a reg.poplatek zařaďte.
      Auto navedete do majetku už včetně těch poplatků. Vypočítáte odpisy, které dáváte do nákladů, splátka úvěru je nedaň., úroky a pojištění daň. Způsob evidence závisí na software.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).