Re: DPH, jednatel ve vazbě-jak postupova
>dobrý den, prosím moc radu. Už jsem se jednou ptala,
>ale bohužel mi nikdo neporadil.
>Jedná se mi o to, že zpracováváme externě účetnictví
>spol., ve které je jeden společník=jednatel=jediný
>zaměstnanec. Nyní jsme se dozvěděli, že je ve vazbě (z
>důvodu, které nesouvisí s firmou). Před tím nám stihl
>zanechat doklady k DPH za třetí čtvrtletí. Máme přístup
>do datové schránky - bylo by tedy možné přiznání
>odeslat (ale nemáme plnou moc na FÚ). Máme toto přiznání
>zpracovat?
Doporučuji zpracovat, připravit, ale bez podpisu zástupce společnosti neodesílat
Dále, od právního zástupce víme, že bude jiná
>osoba - jednatelem notářsky pověřená za něj jednat. Je
>toto vůbec možné, když v OR je zapsáno, že jednatel
>podepisuje sám?
Ano, jednatel může své pravomoci delegovat
A dále máme přístup do banky, a začali
>se ozývat věřitelé, kteří chtějí hradit své pohledávky.
>Můžeme tyto pohledávky hradit my? dle mého názoru
>bychom měli mít nějaké pověření od jednatele. jsou
>neodbytní.. Děkuji účetní
Pokud nejste písemně pověřeni platit závazky společnosti z jejich bankovního účtu, nečiňte tak
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
22. 10. 2011 15:02
dobrý den, prosím moc radu. Už jsem se jednou ptala, ale bohužel mi nikdo neporadil.
Jedná se mi o to, že zpracováváme externě účetnictví spol., ve které je jeden společník=jednatel=jediný zaměstnanec. Nyní jsme se dozvěděli, že je ve vazbě (z důvodu, které nesouvisí s firmou). Před tím nám stihl zanechat doklady k DPH za třetí čtvrtletí. Máme přístup do datové schránky - bylo by tedy možné přiznání odeslat (ale nemáme plnou moc na FÚ). Máme toto přiznání zpracovat?Dále, od právního zástupce víme, že bude jiná osoba - jednatelem notářsky pověřená za něj jednat. Je toto vůbec možné, když v OR je zapsáno, že jednatel podepisuje sám? A dále máme přístup do banky, a začali se ozývat věřitelé, kteří chtějí hradit své pohledávky. Můžeme tyto pohledávky hradit my? dle mého názoru bychom měli mít nějaké pověření od jednatele. jsou neodbytní.. Děkuji účetní