Re: svědek u soudu-náhrada fakturována s
Mně to takhle příjde jednodušší - možná ne pro vás, ale z hlediska zdravotního poj. určitě. Ten den mu zaplatíte náhradou - stejně jako platíte dovolenou - a soudu potom vyfakturujete náhradu mzdy + SP a ZP, které platí zaměstnavatel (z toho jednoh dne).
Děkuji moc, za Vaši radu. Jen se raději ještě zeptám. Když bude v práci 3 hodiny a na pět hodin mu dám placené volno - budu soudu fakturovat 5 hodin placeného volna + sociální a zdravotní pojištění co platí zaměstnavatel za celý den, nebo udělám poměrnou výši? Když má 100,- PHV bude tedy faktura na 100,- krát 5 hodin + 34 % soc. a zdrav. poj. zaměstnavatel? Setkala jsem se s tímto případem poprvé, tak se omlouvám, že se tak polopaticky ptám :)
ano,přesně tak, fakturovat budete jenom tu dobu, na kterou mu poskytujete placené volno pro účast na soudu + SP a ZP z těch 5 hodin - takže (5*100)*1,34
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 10. 2011 12:09
Dobrý den,
náš zaměstnanec mi donesl, že je předvolán jako svědek u soudu. Chce abych mu potvrdila jeho průměrný hrubý výdělek v den účasti. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale na papíru je tučně napsáno, že: "Náhrada mzdy bude poskytnuta zaměstnavatelem, který ji následně bude fakturovat soudu". Nemáte s tím někdo zkušenosti? Vůbec nevím, jak si s touto záležitostí poradit. Vždy jsem dávala neplacené volno (obecný zájem) a zaměstnanec si ušlý výdělek nárokoval u soudu, ale abysme my to platili a pak nějak nárokovali...?
Poraďte mi prosím....
Velice děkuji.