Re: Přenesení daňové povinnosti ve stave
Já chápu režim přenesení daně stejně jako Vy - bod 1. doplnit o info, že výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce a že zodpovídá za správnost vypočtení daně. Vy povedete evidenci kdy, pro koho a v jakém rozsahu bylo uskutečněno..
2) neplátci daně - jako doposud..
A s tím nákupem materiálu - řekla bych, že pro Vás by změna neměla být, myslím si, že toto přenesení dan. povinnosti se týká jenom při POSKYTNUTÍ STAVEBNÍCH NEBO MONTÁŽNÍCH PRACÍ a ne NÁKUPU ZBOŽÍ, MATERIÁLU... můj názor, ale stopro taky nevím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 10. 2011 14:20
Jsme topenářská a instalatérská firma. Snažím se trochu proniknout do toho jak po novém roce bude vypadat s DPH, konkrétně přenesení daňové povinnosti. Děláme zakázky jak pro firmy,tak pro soukromé osoby. Pokud tomu rozumím dobře -
1. pokud budeme fakturovat firmě, nebudeme fakturovat s DPH, tuto fakturu budeme muset uvést do přílohy k přiznání k DPH
2. pokud budeme fakturovat soukromé osobě, normálně vyfakturujeme s DPH a to také odvedeme.
Vůbec mi ale není jasné, jak to bude probíhat s nárokem na odpočet tzn. jak to bude s materiálem, který nakupujeme. U tohoto materiálu budeme, nebo nebudeme mít nárok na odpočet?
Jedná se o to, že materiál nakupujeme současně na několik zakázek, tzn. že můžeme mít fakturu od dodavatele, kde bude materiál namontovaný, jak pro fyzickou osobu, tak pro firmu.
Máte už někdo jasno a můžete mi trochu poradit. Děkuji