Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 10. 2011 14:28
Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o radu. Zjistila jsem chybně přidaňované služební auto za roky 2009,2010, část roku 2011. Přepočetla jsem daň za 2009, 2010, zálohu 2011 + přeplatky na ZP a SP.
SP, ZP vím. Potřebuji se poradit ohledně vrácení daně. Zaměstnanci bylo za rok 2009 a 2010 provedeno roční zúčtování daně. Přepočetla jsem daň za tyto roky. Porovnáním chybně a správně přidaňovaného 1% z PC SA vznikl přeplatek. Jen nevím co s ročním zúčtováním. Domnívám se, že se již nejedná o zálohy, ale konečnou daň, proto bych vratky z ročního zúčtování nepřepočítávala ... K chybě došlo vinou z-tele, tedy mohu 3 roky zpět vrátit, není promlčeno.
Z-ci bych ve mzdě za říjen 2011 vyplatila přeplatek daně za 2009, 2010 a přeplatek zálohy za část roku 2011. Ale nejsem si jista, zda musím přepočítat roční zúčtování daně. Pelech v knížce Roční zúčtování říká, že z-tel je povinen v případě zjištění chybného výpočtu RZ provést přepočet ... Jak to prosím vidíte vy? Vrátit přeplatek do mzdy a konec nebo ještě přepočítávat vratku daně za 2009 a 2010 a pak zohlednit i ve Vyúčtování 2011 ..? Moc děkuji.