Re: směrnice v s.r.o.
směrnice a určitě tam najdete tu, co se Vám bude hodit. A nezapomínejte, co není zakázáno je dovoleno........
Na kontrole na FU po mně žádnou směrnici nechtěli - záleží kde a ke komu jdete
Přece účtovat musíte podle zákonů, nespletla jste si to s účtovou osnovou - ta je vždy u každého programu, vy si tam doplňujete
např. 501 je dáno a já doplním 2 - tedy 501/2 režie atd. a takhle si
doplním celou účetní osnovu a tu opravdu vždy chtěji na FU při kontrole. Nevím v jakém programu účtujete, ale myslím si, že když něco zapíšete do účet. osnovy, tak si dáte hned kontrolu a hned Vás upozorní, kde je chyba..........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
25. 10. 2011 12:32
Dobrý den,
mám otázku možná trochu na debatu. Byla jsem na školení a tam nám říkali, že každá společnost vedoucí podvojné účetnictví musí mít směrnice na vše k účtu - k majetku, pohldávkám, závazkům a pod. Údajně při kontrole z FÚ tím finačák začíná a dává velké pokuty pokud tyto směrnice nejsou, kontrolují i hodně zda se skutečně účtuje tak jak je ve směrnici uvedeno.
Osobně žádné směrnice u klientů nemám a nevím tedy ani zda je tvoří firma nebo zda je mám tvořit já,
Zajímají mě vaše názory a zkušenosti.
Děkuji.