Re: DPH u zájezdu do Maďarských lázní
pěkné, ale v případě cestovní kanceláře to asi nelze použít. Jde o kombinaci služeb - §89 ZDPH... CK má mikrobus ve svém majetku, tedy dopravu zajišťuje svým jménem a k tomu zajišťuje ubytování v hotelu. Zajímalo mě zda v případě ubytování v hotelu Spa (lázeňském) je jiná sazba DPH...? MOC PROSÍM O RADU, či názor, děkuji
DPH cestovní služby v EU 20% z marže, mimo EU 20% DPH + - z marže po skončení zájezdu
Tohle je už trochu starší diskuse, přesto přidávám svůj názor:
má-li CK vlastní mikrobus (a koncesi na mezinárodní přepravu), jedná se o poskytnutí vlastní služby a to je ve standardním režimu a nezahrnuje se do zvláštního režimu dle §89 (tam pouze nakoupené služby). Doprava do zahraničí je na území ČR osvobozena (§70).
Do zvláštního režimu tedy bude vcházet pouze náklad na ubytování v hotelu.
Trochu složitější ale bude vystavení faktury - u části dopravy musí být dph 0, u části zvláštního režimu se dph psát nebude. Nabízí se varianta s 2mi fakturami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
26. 10. 2011 9:51
Prosím o radu. jsem v tom už značně zamotaný. U cestovní kanceláře se používá zvláštní režim DPH. Jaké DPH použít pro zájezd mikrobusem z ČR do Maďarských lázní (je to hotel s přímým vstupem do lázní). Moc děkuji.