Prodej odepsaného auta

• (neregistrovaný)

26. 10. 2011 11:07

Dobrý den,
    moc prosím o radu,jak postupovat s prodejem odepsaného auta. Auto v majetku,odepsáno.
    Vystavit fa (normálně s 20%DPH), a co když bylo auto prodáno za cenu nižší,než obvyklou, a jak cenu obvyklou v tomto případě zjistit? Děkuji za rady:o)). Podkladem pro vystavení fa je smlouva o prodeji auta? Či jiný další doklad?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2011 15:41

rr (neregistrovaný)

Re: Prodej odepsaného auta
      Při pořízení vozidla bylo uplatněno DPH (kdy bylo vozidlo pořízeno?) ?
      Komu bylo prodáno, nezpřízněné osobě?

Málo informací, doplňte, prosím.

• 26. 10. 2011 19:11

Sisina (neregistrovaný)

Dobrý den, upřesňuji: při pořízení bylo vozidlo nové a DPH uplatněno(aspoň dle tvrzení majitele firmy) Vozidlo pořízeno v r. 2006 (snad, dle karty majetku,prvotní doklad jsem nedohledala, trošku binec v dokladech). Prodáno "cizímu člověku z ulice", nepodnikateli. Jen tak. Na základě jakéhosi papíru, neviděla jsem ho ještě.....Je mi jasné,že to budu muset dát dopořádku,ale tento případ mám prvně, doklady (prvotní) bůhvíkde, tak budu vděčná za každou radu......díky moc moc všem!!!

• 26. 10. 2011 19:14

Maxx (neregistrovaný)

Jestli jde o osobní auto, v roce 2006 nebyl nárok na uplatnění DPH, tak bude prodej bez DPH. Nárok na odpočet DPH u osobních aut byl až později.
      ČLověk z ulice - není potřeba cena obvyklá. Prodej za tolik, kolik se dohodnou.
      Základem - kupní smlouva.

• 26. 10. 2011 19:55

Sisina (neregistrovaný)

Moc děkujůůůůůůů!!!!!!!Bude to lehčí, než jsem si myslela:o)). Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).