Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 10. 2011 19:32
Dobrý den,
prosím o pomoc ve svízelné situaci.
Jsem jednatelem s.r.o. Podal jsem abdikaci na tuto funkci a poslal majiteli. Dopis se mi vrátil jako nedoručitelný. Poslal jsem abdikaci emailem na firemní adresu majitele. Neodepsal mi. Pak jsem s ním volal a on mi v rozhovoru potvrdil, že abdikaci obdržel.
Abdikace byla napsána ke dne 19.9.2011 a já bych měl patrně ve funkci končit dne 18.11. - pátek. Vycházím ze skutečnosti, že společnost má jednoho majitele, tudíž by se mělo jednat o rozhodnutí jednoho majitele v působnosti Valné hromady. Tady je, pokud se nemýlím dvouměsíční lhůta.
Jenomže majitel se mnou nadále nekomunikuje a já mám důvodné obavy, že do stanoveného termínu o změně jednatele nerozhodne. Navíc se vůbec nezajímá ani o stav ve společnosti.
Co je třeba udělat? Napsat na rejstříkový soud a když ano, co je třeba přiložit a případně jaký kolek je třeba použít?
Již ledacos jsem v životě zkusil, ale tuhle situaci řeším poprvé...
Předem děkuji za radu