Re: Z ÚP na ŽL
Nespletla jste se? Kdybych hypoteticky vydělala výdělky 8x500 Kč, tak už při prvním přijmu 500 se musím registrovat na ČSSZ a zdrav. pojišťovně, tudíž by za mě platil zdrav. poj. jak stát, tak i já. Není to spíš jinak?
>>Jsem na ÚP, z důvodu nemožnosti najití práce chci jít
>>na ŽL (mé původní ŽL jsou přerušené). Chtěla bych
>>živn. oprávnění obnovit a připsat nové, a to od 1.
>>11.,
>>ale vlastní zahájení, tedy první příjem (výdaje si
>>nebudu nárokovat před příjmy) by měl být v průběhu
>>prosince. Bohužel mi má poradkyně na ÚP řekla, že na
>>ÚP můžu
>>být do zahájení, tedy do prosince, na infolince ÚP si
>>nevěděli rady a řekli, že do oprávnění. Jak to,
>>prosím,
>>je? Už jsem psala dotaz i na MPSV, kde jsem sice
>>dostala oficiální ejdnací číslo, ale zatím žádnou
>>dopověď.
>>Děkuji, Simona.
>myslím, že dnes už platí, že můžete podnikat a být
>přitom v evidenci na ÚP. Teprve až budete mít příjmy
>vyšší než 4000 Kč, musíte se odhlásit, resp. pokud budete
>mít nějaké příjmy, nebudete dostávat podporu.
Re: Z ÚP na ŽL
Říkám,jak jsem koupila, když se syn hlásil na ÚP a přerušoval živnost, řekli mu, že ji vůbec přerušovat nemusel. Pokud by neměl příjmy, nic se neděje, pokud by je náhle měl, pozastavili by mu podporu. No a pokud by měl vyšší, musel by se odhlásit z ÚP. I loni jsem dělala DP paní, která měla při ÚP příjmy na základě živnosti.
Při evidenci na ÚP můžete být i zaměstnána na HPP nebo DPČ, odvádíte SP i ZP a stále je za vás plátcem poj. stát, protože jste na ÚP (samozřejmě pozastavená podpora a výdělek do 4000)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 10. 2011 22:31
Jsem na ÚP, z důvodu nemožnosti najití práce chci jít na ŽL (mé původní ŽL jsou přerušené). Chtěla bych živn. oprávnění obnovit a připsat nové, a to od 1. 11., ale vlastní zahájení, tedy první příjem (výdaje si nebudu nárokovat před příjmy) by měl být v průběhu prosince. Bohužel mi má poradkyně na ÚP řekla, že na ÚP můžu být do zahájení, tedy do prosince, na infolince ÚP si nevěděli rady a řekli, že do oprávnění. Jak to, prosím, je? Už jsem psala dotaz i na MPSV, kde jsem sice dostala oficiální ejdnací číslo, ale zatím žádnou dopověď. Děkuji, Simona.