Re: Insolvence zaměstnance
Ono se totiž může stát, že insolvence se během 5 let zruší, když třeba zaměstnanec a pak mu naběhnou zpět exekuce, které měl před insolvencí. Už se nám to stalo.
>>>>Dobrý den,
>>>>máme zaměstnance,kterému bylo soudem schváleno
>>>>"oddlužení plněním splátkového kalendáře".Číslo účtu
>>>>insolvenčního správce mám,první splátku jsem
>>>>poslala.Jelikož
>>>>měl zaměstnanec nařízenu exekuci srážkami ze mzdy
>>>>před
>>>>podánín žádosti o insolvenci,srážky na exekuci jsem
>>>>srážela,ale jenom deponovala.Teď nevím,co s těma
>>>>deponovanýma splátkama?Insolvenční správce se mi k
>>>>tomuto
>>>>nechce vyjádřit.Nemáte někdo zkušenosti?Děkuji.
>>>
>>>taky je máme deponované a jak mi bylo řečeno můžou
>>>zůstat deponované i několik let, srážíme a odesíláme
>>>pouze srážky na insolvenci.
>>Z jakého důvodu je mám tady držet?Komu je vyplatím za
>>několik let,když už bude mít zaměstnanec vše
>>splacené?
>
>
>Ono se totiž může stát, že insolvence se během 5 let
>zruší, když třeba zaměstnanec dlouhodobě onemocní a nebude z čeho strhávat a pak mu naběhnou zpět
>exekuce, které měl před insolvencí. Už se nám to stalo.
V usnesení od soudu se píše:"právní mocí tohoto rozhodnutí se ruší omezení dispozičních oprávnění dlužníka,ke kterým došlo PŘED jeho vydáním v dosavadním průběhu insolvenčního řízení ze zákona nebo rozhodnutím insolvenčního soudu.od schválení oddlužení dlužník....."-moc tomu nerozumím,ale nemyslí se tím,že zadržené peníze mám vyplatit dlužníkovi a on si s nimi naloží dle rozhodnutí o splátkách?
Dobrý den, toto jsem řešila nedávno. Prováděla jsem srážky na základě exekuce a srážky stále deponovala. Paní požádala o oddlužení a já to zjistila pozdě (asi po 2 měsících). Nevěděla jsem co s tím, a tak jsem požádala krajský soud o rozhodnutí. Musela jsem jí vrátit vše, co jsem jí do té doby srazila. J.
Děkuji za Vaši zprávu.
Také jsem požádala soudce o vyjádření,ale ten mě odkázal na insolvenčního správce,že se máme domluvit spolu.Správce mi neodpovídá a když mi vezme náhodou telefon,tak mě nejdříve upozorní,že to mám zkrátit!! a potom mě odkáže na soudce.Přitom mi soudce doporučil jeho emailovou adresu,ale bohužel žádná odpověď.Zaměstnanec samozřejmě peníze chce vyplatit,ale já pořád tápu a nevím ,jestli můžu vyplatit.....
Dobrý den, teprve dnes jsem narazila na vaši poslední zprávu. Já jsem požádala přímo krajský soud dopisem o rozhodnutí jak se v takovémto případě zachovat a jak s těmito penězi naložit. Můj dopis byl vyvěšen jako žádost u dotyčné v insolv. rejstříku a odpověď od soudkyně tam byla vyvěšena také - jako přípis a přišla nám i do datové schránky. Na základě toho jsem deponované srážky vyplatila zaměstnci. Na insolv. správce mne neodkazovali.
Snad vám to ještě pomůže. J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
27. 10. 2011 12:09
Dobrý den,
máme zaměstnance,kterému bylo soudem schváleno "oddlužení plněním splátkového kalendáře".Číslo účtu insolvenčního správce mám,první splátku jsem poslala.Jelikož měl zaměstnanec nařízenu exekuci srážkami ze mzdy před podánín žádosti o insolvenci,srážky na exekuci jsem srážela,ale jenom deponovala.Teď nevím,co s těma deponovanýma splátkama?Insolvenční správce se mi k tomuto nechce vyjádřit.Nemáte někdo zkušenosti?Děkuji.