Re: Paragon v PLN
Také mě to cestou z práce napadlo, zda by to nešlo řešit takhle - vyúčtovávají si stravné, takže by to vyúčtovali jako ostatní související náklady. Pravdu mají, ale čas od času se dá najít skulinka. :-) chtěla jsem to přidat k původnímu dotazu, páč moje fantazie je občas příliš barvitá
Re: Paragon v PLN
Mám cca šestiletou školu od fantastické a přepečlivé auditorky, která se snažila nejen najít nedostatky, ale i je pomoci vyřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
27. 10. 2011 15:01
Naši řidiči jezdí do Polska (rozváží naše zboží), kde hotově (v ČR ve směnárně si smění PLN) platí dálniční poplatky. Měsíčně to v průměru udělá 20 PLN. Nemám zavedenou valutovou pokladnu v PLN, takže jsem dosud účtovala v tuzemské pokladně - patřičný doklad přepočítala kurzem směnárny (to lze) a řidiči proplatila v Kč. Nyní mi auditoři tento postup napadli, že musím zřídit valutovou pokladnu, kde budu tyto doklady účtovat v PLN. Je to opravdu nutné? je to cca 4 doklady měsíčně, a ani ne každý měsíc, roční úhrn cca 300 PLN. Není nějaká prováděcí vyhl. nebo opora v zákoně, jak to nemuset dělat? Už máme tolik dokladových řad, že další zřízení další poklady a dokladové řady je hrozivé. děkuji