Re: dovoz zboží - DPH
Ještě jsem studovala JSD a protože fakturovaná částka x směnný kurs nedává celkem základ pro vyměření poplatku, tak mám pocit, že je tam zčásti zahrnuta i přeprava vyčíslená na deklaraci Schenkerem z USA. dodací podmínka door-to-airport, tj. přeprava z letiště bude fakturovaná zvlášť, tu už do základu daně nezahrnu a tady to asi budu brát tak, že už tam přeprava do ČR je. V kolonce 44 je totiž deklarace od Schenkeru uvedena. Divné je mi jen to že Schenker uvádí 237 USD a do základu z JSD chybí jen 125 USD....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
29. 10. 2011 19:50
Dobrý večer, pomozte mi prosím ujasnit si pár věcí souvisejících s dovozem:
plátce DPH si nechal dovézt zboží z USA, doručeno kurýrem 7.10., na JSD uvedeno datum z Ruzyně 6.10. v JSD je v řádku 47 výpočet poplatků uvedena částka 50 tis. Kč.
Bude můj postup správný, když k datu 6.10. vyměřím DPH z částky přepočtené kursem který je uveden na JSD v řádku 23 jako směnný kurs?
Jako základ daně sečtu částku 50 tis. Kč z řádku 37 a k ní přičtu částku za celní odbavení a dopravu kterou bude fakturovat Schenker?
Vyměření a odpočet se mi objeví na řádku 7 a 43?
Děkuji