Hlavní navigace

Zrušení PP ve zkuš. době - CHPD

  • (neregistrovaný)

    30. 10. 2011 10:45

    Dobrý den,
    mám zaměstnankyni (ČID) v chráněné pracovní dílně. Chtěla k 24.10. (z pozice zaměstnance) ukončit PP zrušením ve zkušební době. Zrušení, které jsem napsala, odmítla 21.10. podepsat, neboť jsem tam odmítla napsat důvod - chtěla přímo jmenovat nadřízenou, kvůli které odchází. Řekla mi, že napíše svoje Zrušení a doloží mi ho. Bohužel k dnešní datu mi žádný dokument nedoložila, i když jsem jí telefonicky upozornila, že mi musí dát písemně vědět alespoň 3 dny před ukončením PP. Paní mi nechodí do práce a nemohu se jí ani dovolat. Chtěla bych tedy tentokrát z pozice zaměstnavatele s ní ukončit PP. Jelikož se jedná o chráněnou pracovní dílnu, musím i toto Zrušení dokládat na ÚP. Potřebovala bych poradit, jak mám s paní ukončit PP, když odmítá komunikovat. Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 10. 2011 18:42

      atreus

      Re: Zrušení PP ve zkuš. době - CHPD
      Viz § 66 ZP.
      "Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu"
      Tedy může tam být např. napsáno "z důvodu nevhodného jednání vedoucí paní X." Udělala jste chybu, když jste to tam odmítla napsat (v té chvíli jste přece vystupovala jako "písařka" zapisující její vůli) - a tím se to zkomplikovalo. Zdá se, že dotyčná si myslí, že její prac. poměr skončil.
      Můžete samozřejmě zpracovat vlastní zrušení PP a poslat ji na její adresu - dle ustanovení ZP o doručování.

    • 30. 10. 2011 18:53

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Zrušení PP ve zkuš. době - CHPD
      Zrušení ve zkušební době nemusí být dáno 3 dny předem a ani nemusí být písemné. Jako zaměstnavatel bych to brala tak, že mi zaměstnanec oznámil, že ruší dnem 24.10. pracovní poměr ve zkušební době a že mi to ale nedal písemně. Nicméně zrušení je platné (předpokládám, že tam byli i nějací svědci, že Vám o tom zrušení řekla). Takže bych jí vystavila zápočťák s datem ukončení 24.10.

    • 31. 10. 2011 8:17

      laninka (neregistrovaný)

      Re: Zrušení PP ve zkuš. době - CHPD
      Pokud bych to tedy brala tak, že byl pracovní poměr ukončen a nepsala bych vlastní zrušení PP, co tedy budu muset doložit na pracovní úřad, pokud to zrušení nemám v písemné formě?

    • 31. 10. 2011 10:31

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Zrušení PP ve zkuš. době - CHPD
      Já nevím, jaké povinnosti máte vůči ÚP v chráněných dílnách. Musíte oznamovat, i když Vám skončí zaměstnanec sám ve zkušební době? Pokud ano, předložila bych zápis o jeho ústním oznámení, že ruší. Nebo si na ÚP zavolejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).