Re: Zbývající dovolená 2010, v r.2011 PP
Pokud si požádáte (písemně) zaměstnavatele o čerpání dovolené ihned po mateřské dovolené před nástupem na rodičvskou, budete mít nárok na 11 dní staré dovolené a celých 20 dní nové. Krácená by byla pouze v případě, kdy byste jí nečerpala ihned po mateřské dovolené, ale až po rodičovské.
Re: Zbývající dovolená 2010, v r.2011 PP
Tak to je trošku jinak - za letošní nemoc se vám dovolená krátit nebude, protože jste nemarodila víc než 100 prac.dní. Ale protože dovolená z r.2010 se musí vyčerpat do konce roku 2011, ihned po skončení mateřské začnete v rposinci čerpat dovolenou z r.2010. Pokud těch 11 dní stihnete vyčerpat v prosinci, pak o žádnou nepřijdete, pokud jich nestichnete vyčerpat 11, o zbytek příjdete a v lednu začnete čerpat ihned dovolenou za r.2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
31. 10. 2011 13:36
Dobrý den, prosím o informaci, zda mám nárok na vyčerpání dovolené za rok 2010 - jsem zaměstnaná a od začátku listopadu 2010 jsem byla na rizikovém těhotenství. V roce 2010 mi zbylo 11 dnů nevyčerpané dovolené. Na rizikovém těhotenství jsem byla do 21. května 2011 a od 22.5. 2011 jsem na PPM. Na kolik dní dovolené mám nárok po ukončení PPM (v prosinci), když máme nárok na 20 dní dovolené. Bude to zbývajících 11 dní z roku 2010 a 20 dnů z letoška nebo méně? Děkuji za informaci.