Re: Dovolená a mateřská dovolená
dovolenou si můžete vyčerpat a nemusíte, na mateřskou se chodí 6-8 týdnů před plánovaným porodem.pokud si jí nevyberete, po uplynutí mateřsk písemně požádejte zaměstnavatele o čerpání dovolené a bude vám dovolená letošní těch 11 dní i na rok 2012 uhrazena a to celá, nepokrácená, ale nesmíte zapomenout požádat, automaticky se to nedává. pokud je svátek tak je svátek, nebere vám to dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
1. 11. 2011 11:39
Dobrý den, termín porodu mám 9.1.2012 a z HPP mám nevyčerpanou dovolenou 11 dní. Chtěla bych si před nástupen na MD dovolenou vybrat a následně tak navázat na MD. Od kdy bych měla čerpat zbývajících 11 dní dovolená, když bych brala v úvahu obě možnosti nástupu na MD, tedy 8 nebo 6 týdnů před porodem? A jak by to bylo v případě svátku 17.11., proplatil by se mi svátek nebo by ten den byl započítaný mezi dovolenou? Moc děkuji za odpověď.