Re: pojištění účetních
Dobrý den, stalo se mi to samé, že se pojištění nevztahovalo na chybu okolo daňového přiznání. Dle vysvětlení z Kooperativy účetní za chyby okolo daňového přiznání není pojištěná, protože daňové přiznání nemá dělat účetní, ale daňový poradce. Na argumenty, že v praxi to tak není, vůbec nebrali zřetel, že to takhle mají v interních předpisech a hotovo.
A co třeba mzdy jak máte pojištěné úkony kolem mzed? mě se v pojištovně dušovali, že jsem pojištěná na vše a ted zase říkají, že účetní jen účtuje, tak ani vlastně nevím jak se to když udělám chybu ve mzdách nebo přehledech, tam to není vyloženě účtování, tak nevím.
=mě se v pojištovně dušovali= a na dušičky je to,přešo
co. Musíte důkladně číst smlouvy a tam to, na co se pojištění vztahuje. Jestli účetní, tak účetní a ne DP.
Podrobnosti co má účetní dělat a na co je pojištěný/á
najdete v živn. zákoně nebo ve vl. nařízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2011 14:52
Dobrý den, účetní co jste pojištěné a pracujete na sebe a svoji odpovědnost máte pojištěné co vše? já tak nějak žila v domnění, že mám pojištěnou celou svou činnost a nyná když má dojít k plnění se dozvídám, že mám pojištěné když udělám účetní chybu, ale že se to nevztahuje na přiznání a podání přiznání.
Dostala jsem pokutu za pozdní podání přiznání. Tak na to koukám jako blázen.