Pracovní úraz = ne-ztráta na výdělku?

• (neregistrovaný)

2. 11. 2011 9:13

Dobrý den.
    Od 1.12.2010 do 1.7.2011 byl náš zaměstnanec na PN s prac. úrazem. K 30.4. jsme mu vyplatili náhradu ztráty na výdělku (podle §382/2 ZP). Vždy donesl potvrzení o trvání doč. PN, která se vázala k nemocenskému lístku, kde bylo zaškrtnuto "PRAC. ÚRAZ" Po skončení nemoci jsme posílali na Kooperativu všechny potřebné dokumenty, aby nám proplatila náhradu ztráty na výdělku za celé období a my pak doplatíme zaměstnanci období 1.5.-7.7. Ale paní doktorka na papírech pro Kooperativu uvedla, že doba léčení PÚ trvala 6 týdnů a pak se zaměstnanec léčil pro obecnou chorobu. Takže předpokládám, že Kooperativa nám pošle náhradu vypočtenou zhruba do 10.1.2011, čož odpovídá 6ti týdnům. Co teď mám dělat, když jsem zaměstnanci vyplatila náhradu ztráty na výdělku do 30.4.2011. Měla bych to zaměstnanci srážet ze mzdy a co když s tím nebude souhlasit? Vymáhat to po lékařce, která mu nevyhotovila nový nemocenský lístek pro obecnou chorobu? Nemáte někdo podobnou zkušenost?
    Děkuji za vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 11. 2011 12:55

Kara (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz = ne-ztráta na výdělku
      No tak to by mě taky zajímalo. Podle mě měla lékařka nemoc ukončit a od následujícího dne napsat novou neschopenku. Nemoc by se považovala za pokračující, ale Vy byste se zajímali, proč jestli ta další neschopnost je opět z důvodu prac.úrazu nebo ne. Podle mého názoru za to může doktorka. Ale přeplatek by měl zaměstnanec vrátit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).