HPP - jediný jednatel

• (neregistrovaný)

2. 11. 2011 12:43

Prosím, neví někdo?
    Během srpna letošního roku jsem si založila s.r.o., ve kterém jsem jediný společník a jednatel. Předmětem podnikání je vedení účetnictví. Od 15 září 2011 jsem se v s.r.o. zaměstnala do funkce účetní a od září také s.r.o. začlo činnost provozovat a fakturovat...Bohužel 3.10.2011 jsem byla uznána práce neschopnou. Nyní jsem byla pozvána na OSSZ, kde mi vedoucí nemocenského oddělení tvrdí, že takto uzavřený prac-právní vztah je neplatný, protože pokud jsem v s.r.o. jediný jednatel, nemohu být současně i zaměstnaná (byť ve funkci, která s funkcí jednatele nemá nic společného) a dokonce vyhrožuje trestním oznámením pro pokus o podvodné vylákání nem. dávek. Podotýkám, že mám vedle prac. smlouvy sepsanou i smlouvu o výkonu funkce jednatele s odměnou 2000,- Kč měsíčně, která ovšem ještě vyplacená nebyla. Dle mého názoru i všech mých kolegyň, které se mzdovým účetnictvím zabývají je její tvrzení nesprávné a pokud jsem jednatelka a HPP mám uzavřený na funkci účetní, je toto v pořádku a jsem pojištěná jak zdravotně, důchodově, tak i nemocensky. Nevíte někdo, jestli to tak je?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2011 14:13

Pavla Malá (neregistrovaný)

Re: HPP - jediný jednatel
      Děkuji, také si myslím a jsem o tom dokonce i přesvědčena. Zrovna jsem detailně prostudovala celý zákon o nem. poj. a o jejím tvrzení jsem nenašla ani zmínku.

• 3. 11. 2011 12:50

Elda (neregistrovaný)

Re: HPP - jediný jednatel
      Pravdu máte Vy. Paní si to zřejmě popletla s omílanou tematikou jednatel a pracovní smlouva s funkcí ředitel, obchodní ředitel, vedoucí a atd., kde oni tvrdí, že obvykle funkce a práce, které ředitel zastává jsou totožné s jednatelstvím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).